U četvrtak je bio zadnji dan Devetnice Sv. Franji i misno slavlje je predvodio vlč. Josip Peteh, župnik Kršana, uz koncelebraciju labinskih svećenika. Sv. misi je prethodila molitva Otajstava Svijetla krunice MB koju je vodio domaći župnik vlč. Blaž Bošnjaković.

U homiliji je vlč. Josip istaknuo kako je radnika na Božjoj njivi malo i kako smo mi danas pozvani da širimo Božju riječ i sudjelujemo u izgradnji Kraljevstva Božjega na zemlji.

Nakon sv. mise je uslijedilo prigodno Klanjanje Pred Presvetim Oltarskim Sakramentom kojeg je predvodio vlč. Blaž Bošnjaković razmatrajući o životu Sv. Franje, njegovom djelovanju i predanosti Božjoj ljubavi jer „Ljubav nije ljubljena“. Da bi slijedili Božju ljubav moramo se odreći samih sebe, uroniti u more Božjega milosrđa i izvršavati Božje zapovijedi.

Sv. misu i klanjanje je animirao domaći zbor župe Gospe Fatimske uz pratnju orguljaša Mladena Udovičića.

 

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.