Labinski prvopričesnici hodočastili u Ježenj

Labinski prvopričesnici hodočastili u Ježenj

Ovogodišnji prvopričesnici Labinskog dekanata su u subotu, 20. travnja, posjetili Župu sv. Lucije Pazinske u sklopu župne kateheze kojom se pripremaju za primanje sakramenta Prve pričesti. Nastavak je to prošlogodišnje inicijative na nivou dekanata kada su se prošlogodišnji prvopričesnici upoznali sa Zajednicom „Omnia Deo“ u Ravnoj Gori.

Posjet župi i rodnoj kući biskupa Jurja Dobrile u  Ježenju omogućen je svesrdnom pomoći i podrškom gđe Mirjane Ferenčić. Ona je vrlo zanimljivo, slikovito, stručno i poučno  približila život i lik našeg istarskog biskupa kao i vremena u kojima je on rođen i živio.  Djeca su pomno i pažljivo pratila njezino izlaganje ali i mi odrasli smo mnogo toga saznali o našem biskupu i hrvatskom narodnom preporoditelju.

Nakon obilaska biskupove rodne kuće, krenuli smo put crkve Sv. Lucije koja je smještena u predivnom okruženju na šumskom brežuljku. Sv. misu je predvodio vlč. Jurica Vekić, a nakon mise mladi pazinski župljani su izveli program s recitacijama, pjesmom i igrokazom za svoje goste. Prilika je to bila da se labinski prvopričesnici upoznaju s aktivnošću mladih domaćina i tako ih se potakne da i oni postanu aktivni članovi svojih župnih zajednica.

Druženje domaćina i gostiju se nastavilo u Društvenom domu Ježenj pa je ovo hodočašće uz poučni dio programa završilo igrom.

Zahvalni smo mladim župljanima Župe sv. Lucije Pazinske na čelu s vlč. Željkom Zecom koji je objeručke prihvatio naš dolazak i gđom Mirjanom Ferenčić koja je sve učinila da se naša djeca osjećaju ugodno u njihovoj župi. S radošću očekujemo uzvratni susret uz želju da se naši mladi povezuju i duhovno rastu. (LB)

Dojmovi nekih sudionika:

Riana: Bilo nam je lijepo jer smo vidjeli životinje i lijepu prirodu.

Nina: Bila sam ministrant na misi, sviđalo mi se i dobili smo sličicu sv. Lucije.

Noel: Posebno mi se svidjelo što nas je teta Mirjana naučila sve o Jurju Dobrili. Posebno mi se sviđala sv. misa i recitacije pazinskih župljana.

Vigo: Naučili smo da je lik Jurja Dobrile bio na novčanici od 10 kn.

Elena: Hodočašće mi se jako svidjelo, a posebno to što je svećenik rekao da je euharistija autocesta za nebo. Hodočašća su zabavna druženja u kojima se smijemo, molimo i pjevamo. Jako se radujem slijedećem hodočašću.

Najave