Izložba učeničkih radova u Gradskoj knjižnici Labin

Izložba učeničkih radova u Gradskoj knjižnici Labin

U sklopu Projekta obilježavanja 400 godina zvonika sv. Justa, u Gradskoj knjižnici Labin se 17. studenog održala izložba učeničkih likovnih radova. Od početka školske godine vrijedni su učenici od petog do osmog razreda  OŠ „Ivo Lola Ribar“ i OŠ „Matije Vlačića“  na satu likovne kulture svojom kreativnošću prikazali zvonik u različitim likovnim tehnikama. Njima su se pridružili i učenici nižih razreda te je pred izbornom komisijom bio zahtjevan odabir najboljih radova.

Prvu je nagradu (poklon bon od 50 €) osvojila Dina Mehmedović, učenica 7b razreda OŠ „Ivo Lola Ribar“: druga je nagrada ( poklon bon od 40 €) pripala Greti Kudić, učenici 4a razreda OŠ „Matije Vlačića“ dok je treću nagradu (poklon bon od 30 €) osvojio Abdulah Adnan, učenik 2 razreda OŠ „Ivo Lola Ribar“.

Kako je na izložbu pristiglo mnogo radova, podijeljene su i utješne nagrade: Karli Šestak, učenici 8a razreda OŠ „Matije Vlačića“, Emili Smilović, učenici 6b razreda OŠ „Ivo Lola Ribar“ te Eni Radović, učenici 3b razreda OŠ „Matije Vlačića“.

Posebnu je nagradu dobila i Lucia Bolčić kao ilustratorica slikovnice-bojanke „Blago Starog grada Labina“.

Uz učeničke radove na izložbi su prezentirani literarni radovi nekih pjesnika koji su ovoga ljeta sudjelovali na „Ćakulode na Turijone“.

Zahvaljujemo svim učenicima, njihovim učiteljima, profesorima i ravnateljima što su se i na ovaj način uključili u ovaj projekt te tako doprinijeli njegovom obogaćivanju. Naš zvonik sv. Justa je dio naše prošlosti, sadašnjosti kao i budućnosti što će zasigurno svim učenicima biti na ponos da su preko svojih radova utkali svoje ideje i prikazali svoje viđenje zvonika za njegov 400-ti rođendan. (LB)    

Najave