7. dan Devetnice Sv. Franji

7. dan Devetnice Sv. Franji

Misijsku krunicu s razmatranjem je predvodio dekan vlč. Mirko Vukšić koji je ujedno Ravnatelj Papinskih misijskih djela za Porečku i Pulsku biskupiju. U samom uvodu misnog slavlja uputio nam je poziv da se sjedinimo s papom Franjom i cijelom Crkvom u nastojanju  da mjesec listopad bude mjesec posvećen misijama i misionarima.

„Misionari odlaze u različite zemlje svijeta i navješćuju Riječ Božju i papa Franjo želi probuditi svijest o potrebi navještanja Božje Radosne Riječi. Primjetimo darove koje nam je Bog ponaosob dao kao i potrebu da se mijenjamo. I mi smo misionari najprije u svojoj obitelji, na poslu, u svom gradu ali ne dirajući čovjekovu slobodu“- nastavio je vlč. Mirko u propovijedi. 78 hrvatskih misionara na različitim mjestima svijeta navješćuje Božju Riječ a i naša je biskupija, iako imamo potrebu za većim brojem svećenika, poslala  don Luku Pranjića u misije u Ekvador.

Danas se spominje i Mala Terezija od Djeteta Isusa koja se odrekla svijeta da bi služila svom Zaručniku. Molila je za misionare, dopisivala se s njima i htjela je biti njihovo srce. Na kraju homilije vlč. Mirko nas ponovno poziva na molitvu za misionare te da i sami budemo misionari.

Misno slavlje je završilo Molitvom za izvanredni misijski mjesec te prigodnom pjesmom „Tamo gdje palme cvatu“. (NL)

Najave