Misijsku krunicu s razmatranjem je predvodio dekan vlč. Mirko Vukšić koji je ujedno Ravnatelj Papinskih misijskih djela za Porečku i Pulsku biskupiju. U samom uvodu misnog slavlja uputio nam je poziv da se sjedinimo s papom Franjom i cijelom Crkvom u nastojanju  da mjesec listopad bude mjesec posvećen misijama i misionarima.

„Misionari odlaze u različite zemlje svijeta i navješćuju Riječ Božju i papa Franjo želi probuditi svijest o potrebi navještanja Božje Radosne Riječi. Primjetimo darove koje nam je Bog ponaosob dao kao i potrebu da se mijenjamo. I mi smo misionari najprije u svojoj obitelji, na poslu, u svom gradu ali ne dirajući čovjekovu slobodu“- nastavio je vlč. Mirko u propovijedi. 78 hrvatskih misionara na različitim mjestima svijeta navješćuje Božju Riječ a i naša je biskupija, iako imamo potrebu za većim brojem svećenika, poslala  don Luku Pranjića u misije u Ekvador.

Danas se spominje i Mala Terezija od Djeteta Isusa koja se odrekla svijeta da bi služila svom Zaručniku. Molila je za misionare, dopisivala se s njima i htjela je biti njihovo srce. Na kraju homilije vlč. Mirko nas ponovno poziva na molitvu za misionare te da i sami budemo misionari.

Misno slavlje je završilo Molitvom za izvanredni misijski mjesec te prigodnom pjesmom „Tamo gdje palme cvatu“. (NL)

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.