Svjedočanstvo hodočasnika pješaka na putu do Svetvinčenta

Svjedočanstvo hodočasnika pješaka na putu do Svetvinčenta

24.8.2023. godine organiziralo se hodočašće iz Labina do Savičente povodom 76. godišnjice mučeničke smrti blaženog Miroslava Bulešića. Hodočašću sam se prvi put odazvao i ja. Mislio sam da će nas ići puno više, no na kraju samo dvoje: Dragica Rukavina i ja. Krenuli smo iz dvorišta Podlabinske crkve prema Krapnu označenom šumskom planinarskom stazom, zatim produžili do Raše gdje nam je bila prva kraća okrijepa da se previše ne ohladimo. Druga stanica bio je Barban gdje smo se zadržali sat vremena pijući kavu, a kasnije se pomolili u crkvi.

Produžili smo do mjesta Draguzeti do kojeg nam je trebalo sat vremena hoda. I tu radimo stanku. Do mjesta Svetvinčenat ostalo nam je još otprilike 2 sata hoda. Na cilj stižemo u 15:56 sati. Ukupno smo prohodali 29,96 km za što nam je trebalo 7:04 sati. Putem smo naravno molili i više krunica.

U 18:00 sati započelo je misno slavlje koje je predvodio novi porečki i pulski biskup Ivan Štironja sa mnogim svećenicima i kolegama biskupima. Svatko je na kraju mise mogao dotaknuti relikvije blaženog Miroslava Bulešića koje su bile u drvenom sarkofagu.

Bilo je to moje prvo duže hodočašće. Slijedeće će biti duže od ovoga: od Boljuna do Trsata koje kreće 1.9. u ranim jutarnjim satima. (NŠ)

Najave