Susret zborova i pjevača Labinskog dekanata

Susret zborova i pjevača Labinskog dekanata

U subotu, 2. prosinca, upriličen je susret liturgijskih zborova i pjevača Labinskog dekanata. Ovo je bio drugi susret koji se nakon corone organizira u dekanatu. Domaćin ovog susreta je bila župa Gospe Fatimske čiji zbor slavi 35-tu godišnjicu postojanja.

Susret je započeo sv. misom koju je predvodio vlč. Blaž Bošnjaković, a u koncelebraciji su bili dekan prečasni Mirko Vukšić i vlč. Stipe Breko, upravitelj župe Plomin.

Nakon sv. mise su po dvije skladbe izvodili: zbor župe Rođenja Marijina iz Labina Gornjeg (orguljaš prof. Marijan Lincmajer), zbor Neo (voditeljica prof. Nerina Ševrlica Bolfan), zbor župe Presvetog Trojstva iz Sv. Nedelje (uz glazbenu pratnju na orguljama Ian Mikuljan, s gitarom Luka Širol) te domaći zbor župe Gospe Fatimske iz Labina Donjeg (voditeljica Ljiljanka Česnik). Pri kraju susreta gromoglasno se crkvom sv. Franje zaorio „Tebe Boga hvalimo“ i tako se dalo hvalu i slavu Gospodinu za sva djela Njegove ljubavi koja čini združujući nas i povezujući u liturgijskom pjevanju i slavljenju euharistije.

Domaćini su, nakon susreta u crkvi, pozvali sve prisutne na domjenak u obližnji školski restoran OŠ „Ivo Lola Ribar“. (LB)

Najave