Proslavljeno 50 godina svećeništva vlč. Milivoja Korena u G. Labinu

Proslavljeno 50 godina svećeništva vlč. Milivoja Korena u G. Labinu

U nedjelju 13. studenog, u župi Rođenja BDM Gornji Labin, proslavljena je sv. misa i obilježavanje pedesetgodišnjeg misništva preč. Milivoja Korena. Preč. Milivoj Koren zaređen je za svećenika Porečke i Pulske biskupije 12. studenog 1972. god. Pastoralnu službu započinje na području Cerovlja, kasnije u župama širom Porečke i Pulske biskupije. Od 2011. do 2017. pastoralnu službu nastavlja u Labinskom dekanatu, župi BDM.

U misnom slavlju je vlč. Mirko Vukšić s radošću i zahvalnošću dragom Bogu na ovom slavlju spomenuo slavljenika zlatne mise preč. Milivoja Korena te vlč. Milana Milovana i vlč. Antona Žufića obojicu s više od šezdeset godina svećeničke službe i ostvarenih dijamantnih misa. Zajednička povezanost svo troje spomenutih svećenika je što su služili više godina na području Labinskog dekanata.

Vlč. Vukšić je izrekao zahvalnost dragom Bogu na dugom životu ovih svećenika, njihovom svećeništvu, služenju, vjeri i vjernosti Bogu te da svojim primjerom budu nadahnuće svima nama. Nadalje kako su braća svećenici odgajani u jednostavnim i mnogobrojnim obiteljima, upućivani vjerom u Boga, u obitelji kao temeljnoj vrijednosti. Slijedom toga postali su svećenici kao neizmjeran dar Božji, odričući se samih sebe kako bi u ime Gospodina služili široj obitelji, ljudima proživljavajući s njima životne tegobe ali i radosti.

Dar braka, svete ženidbe, kao sakramenta vlč. Milivoj posebno je podupirao u okrugu svoga služenja. Brak kao sveta zajednica dvije osobe, muškarca i žene ponekad podliježu i životnim teškoćama, no vjera u Gospodina temelj je za zdravu obitelj.

U završnom dijelu tumačenja evanđelja vlč. Vukšić osvrnuo se na životni vijek svakog čovjeka, njegovih životnih teškoća ponekad i razočarenja ali su upravo svećenici tu da bdiju i vode brigu o duhovnom zdravlju svakog predanog vjernika.

Cilj svakog vjernika je doći u kraljevstvo nebesko shvaćajući da je Bog jedina snaga i sve što u životu radimo u njegovo ime jedino je ispravno, zbog njegove slave. Bog u konačnici nagrađuje svakog “slugu vjernog”.

Na kraju propovjedi vlč. Vukšić je udijelio utjehu i zahvalnost prisutnim svećenicima na njihovoj ustrajnosti za sve što su učinili u ime Božje za nas.

Nakon euharistijskog slavlja u znak zahvalnosti preč. Milivoju i daru dragog Boga na pet desetljeća svećeništva prečasnog, župljani župe BDM i Udruga Sv.Vinka Paulskog – konferencija Gospe Karmelske Labin uručili su mu prigodne darove.

Potom su se svojim svjedočanstvom o vremenima služenja u Labinskom dekanatu nadahnutim riječima obratili vlč. Anton Žufić koji je šesnaest godina proveo sa župljanima Labinštine. Stariji vjernici pamte ga kao uvijek živahnog i prodornog propovjednika koji je imao dar duboko dotaknuti srca vjernika.

Vlč. Milan Milovan s radošću se prisjetio svog dvadesetpet godišnjeg službovanja u našim krajevima. Iako u poznim godinama još uvijek služi svetu misu.

Preč. Milivoj Koren s iskrenim emocijama posvjedočio je koliko smo mu mi župljani Labina prirasli srcu u šestgodišnjem službovanju. Udijelio je ohrabrenje svima nama spomenuvši Isusa Krista i Majku Božju kao smjernice u našoj vjeri. Uveliko se zahvalio svim župljanima i župniku Mirku Vukšiću na trudu i srdačnom prijemu.

Prečasni Milivoj hvala Vam na svemu dobrome što ste u ime Božje učinili za nas, vjerujući u Božju providnost nadamo se vašoj dijamantnoj misi. Bogu hvala! (foto i text: MF)

Pismo zahvale i čestitke zlatomisniku vlč. Milivoju Korenu

Dragi Velečasni,

u ime svih nazočnih i cijele župe Rođenja BDM najsrdačnije Vas pozdravljamo i stojimo u redu onih koji s Vama žele zahvaliti Bogu za pet desetljeća Vašeg svećeničkog služenja, a posebno na naših šest godina druženja u Labinu.

Veliki je Božji dar obilježiti zlatni jubilej svećeništva. Takve su obljetnice dobra prigoda za razmišljanje o daru milosnog poziva po kojoj svećenici svojom vjernošću Crkvi uvećavaju sjaj Evanđelja, a svojim odazivom služenju ljudima i općem dobru objavljuju milosrdno Lice Očevo.

Dragi Velečasni, još Vas „čujemo“ i zauvijek ćemo Vas pamtiti i nositi kao dragu uspomenu u našim srcima, pa uz čestitke za jubilej neka Krist i neizmjerna vrijednost Njegove žrtve bude zalog vječnog spasenja, a Marija Majka Isusova i Majka svećenika neka Vas prati svojom zaštitom te bude utjeha i snaga.

Župljani župe Rođenja BDM Labin

U Labinu, 13. studenog 2022. god.        

{mp3}koren-audio{/mp3}

Najave