Predstavljanje knjige Neplanirano i Inicijative 40 dana za život

Predstavljanje knjige Neplanirano i Inicijative 40 dana za život

U nedjelju, 15. prosinca, u crkvi Sv. Franje, nakon večernje sv. mise, održano je predstavljanje knjige „Neplanirano“ (autorice Abby Johnson) i Inicijative 40 dana za život. Gosti prezentacije su bili Kruno Puškar, koordinator Inicijative 40 dana za život Sjeverne Hrvatske i Istre te Lidija Dugan, koordinatorica Inicijative za Slavoniju. Njihova svjedočanstva su dotakla naša srca i duše a u crkvi se osjećala prava Božja prisutnost.

„Neplanirano“ je potresna priča ravnateljice Klinike za pobačaje, dogorljive zagovornice prava nerođenih. U predstavljanju Inicijative, naglasak je stavljen na ozdravljenje rana od pobačaja kako kod žena tako i kod muškaraca. Svjedočenje, da se molitvom spašavaju nerođena djeca, je bilo poticaj na razmišljanje o provođenju Inicijative 40 dana za život u našem gradu. Za to je potrebna velika ustrajnost, strpljivost, molitva a nadasve vjera u Boga. U spontanom razgovoru s Krunom i Lidijom iznijeli smo svoje pozitivne emocije i mogućnost osnivanja molitvene skupine, u skoroj budućnosti, koja bi pred našim Domom zdravlja molila za nerođenu djecu. O tome će slijediti njihova daljnja uputstva. Ovu hvale vrijednu večer župljanima je omogućila molitvena zajednica „Molitva i Riječ“, voditeljice Denis Bizilj.

Ukoliko ste zainteresirani za uključivanje u molitvu za nerođene, možete se obratiti Nadi Lončarević, mob. 091/ 958 5992. (NL i MZ)  

Najave