Obavijest za gornjolabinsku župu

Obavijest za gornjolabinsku župu

Dragi vjernici!

Započela je nova crkvena godina s liturgijskim vremenom koje se naziva Advent ili Došašće. To je milosno vrijeme iščekivanja Rođenja Gospodina našega Isusa Krista a ujedno i njegovog drugog slavnog dolaska. Za nas kršćane, ovo vrijeme, ima i još veće značenje. Naša Domovina kao i cijeli svijet pogođeni su koronavirusom, koji je mnoge rastužio, učinio nemirnima, bojažljivima… Stoga smo, mi kršćani, pozvani pokazati još više svoju vjeru i povjerenje u Isusa, svoju ljubav prema ljudima te kroz osobnu duhovnu pripremu – ispovijed, euharistiju (zornice), molitvu i djela ljubavi, pomoći svijetu izaći iz ove pandemije … Sve vas pozivamo da se ovog došašća ispovijedite i ne čekate zadnje dane prije Božića, zbog koronavirusa i gužve.

Vlč. Boško i ja bit ćemo na raspolaganju za ispovijed svakog dana pola sata prije sv. mise te svake srijede od 10:00 h do 12:00 h i od 15:00 h do 17:00 h.

Blagoslov obitelji: Zbog epidemiološke situacije, za sada neće biti uobičajenoga blagoslova obitelji po župama. Čekat ćemo bolja vremena a možete i sami blagosloviti svoj dom s blagoslovljenom vodom. Obitelji koje ipak žele blagoslov, mogu se javiti župniku radi dogovora oko termina ili se upisati na prijavnicu, koja je kod izlaza iz crkve (za vrijeme blagoslova svi članovi će nositi zaštitnu masku, blagoslov se može obaviti u kući ili kućnom dvorištu).

Sve vas pozivamo da se s maksimalnom ozbiljnošću pridržavamo uputa našeg Kriznog stožera glede novih epidemioloških mjera, posebice zaštitnih maski i broja vjernika, 25 po svakoj crkvi. Budući da su u Labinu Gornjem nedjeljom dvije sv. mise u 11:00 h i u 17:00 h (kako bi se vjernici mogli bolje rasporediti poštujući ograničenja od 25 vjernika po crkvi), molimo vas da se osobno prijavite župniku na mob. 099/300 2545 do subote navečer, (5.12.2020.) u koji termin želite doći na sv. misu.

Dragi vjernici, ne boj te se! U miru i povjerenju u Gospodina, uz molitvu i Euharistiju, prebrodimo ovu krizu. Gospodin je naša snaga i zaštita!!!

Bog vas blagoslovio!

vlč. Mirko Vukšić

Najave