Labinski hodočasnici u Padovi

Labinski hodočasnici u Padovi

U tjednu kada se proslavilo sv. Antuna Padovanskog, 17. lipnja, labinski su hodočasnici posjetili grad u kojem je djelovao naš omiljeni svetac, grad Padovu. Organizaciju je preuzela župa Presvetog Trojstva iz Sv. Nedelje i župni kapelan vlč. Jurica Vekić.

Na put se krenulo u ranim jutarnjim satima, a prvo je odredište bilo Svetište sv. Leopolda Mandića. Hodočasnici su razgledavali Svetište, a na osobit način sobicu u kojoj je najviše vremena provodio sv. Leopold Bogdan Mandić ispovijedajući duše pokornika. Osim toga što je svoj franjevački život posvetio duhovnoj brizi onih koji su mu dolazili sa svojim brigama i poteškoćama, ovaj je svetac poznat i po svom djelovanju na jedinstvu kršćana, posebice pravoslavaca i katolika. Želja nam je bila da na tom mjestu prisustvujemo sv. misi pa je vlč. Jurica služio misu na kojoj nam se pridružila i skupina hodočasnika iz Zagreba.

Nakon što smo se duhovno okrijepili, krenuli smo put Bazilike sv. Antuna. Došavši u baziliku svatko je od nas imao vrijeme za sebe, vrijeme koje smo iskoristili da Bogu iznosimo molitve i molili uslišanje po zagovoru sv. Antuna. 

Bilo je ovo predivno iskustvo u zajedništvu s Gospodinom i braćom.

Najave