Labinjani na koncertu “Progledaj srcem 2022.”

Labinjani na koncertu “Progledaj srcem 2022.”

Subotnje poslijepodne i večer, 4. lipnja, ostat će nezaboravno za 45 hodočasnika koji su se uputili put Zagreba, na stadion Maksimir. Iako je želja labinskih svećenika bila da pozovu mlade iz Labinskog dekanata na ovaj duhovni koncert “Progledaj srcem”, nije bilo očekivanog odaziva. Uz desetero odvažnih mladih i dvojicu svećenika vlč. Mirka Vukšića i vlč. Wojciecha Wlazlo, autobus su popunili vjernici starije dobi i to ne samo iz Labina i okolice već i iz Rovinja, Umaga, Pule i Cera. 

Budući da smo došli na stadion prije održavanja samog koncerta, mogli smo prisustvovati duhovnom predprogramu u kojem su se izmjenjivali svećenici i izvođači duhovne glazbe. Naglasak je bio na otvorenosti srca za djelovanje Duha Svetoga u našim životima.

Koncert je započeo u 21:00 h uz prisustvo 50.000 sudionika i vrhunsku organizaciju. Na početku je pročitano pozdravno pismo koje je u ime pape Franje uputio državni tajnik kardinal Pietro Parolin. Na koncertu su nastupili: Alan Hržica, Amorose, Božja pobjeda, Božja Slava band, Emanuel, fra Ivan Matić, fra Marin Karačić, Rafael Dropulić Rafo, sestre Halužan, sestre Husar, sestre Palić, Toni Cetinski, Vanessa Mioč, zbor Mihovil te kao posebni gosti klapa “Sveti Juraj” HRM i Doris Dragović. Program je vodio Marin Periš čija je osebujnost dominirala scenom.

Neki od dojmova naših sudionika:

  • Drago mi je da sam bio sudionik ovog megaspektakla i što smo probili led odlaskom na ovaj koncert. Pratio sam kako je prošlih godina ovo bio veličanstven događaj pa sam želio biti dio njega. Osjetio sam u srcu poseban mir i zahvaljivao Bogu za sve što mi je u životu dao a ja to nisam prepoznao. Slavljenje Boga je odjekivalo čitavim stadionom i šire, divio sam se mladima koji su tako spontano prihvatili pjesmu i u njoj uživali.  
  • Bilo je prekrasno. Željela bih da dogodine ide cijeli naš zbor zajedno. 50.000 ljudi zajedno u pjesmi, molitvi i ozračju nevjerojatne pozitivne energije.
  • Oduševljena sam i drago mi je da sam vam se priključila iako nisam iz vaših župa. Osim samog koncerta, doživjela sam i posebno zajedništvo u busu pa sam upoznala nove ljude, sestre u Kristu. To se zajedništvo osjetilo na svakom koraku i prepoznala sam djelovanje Duha Svetoga koji nas zbližava i povezuje. Imaš osjećaj da voliš sve i svakoga.
  • Prihvatila sam izazov i otišla na ovaj koncert. Sada vidim da sam dobro učinila i preporučila bih ga svakome. Na poseban sam način doživjela tu ljepotu zajedništva s drugim nepoznatim ljudima ali u istom Duhu. Srce mi je gorjelo poput onih dvojice učenika iz Emausa dok se slavilo i hvalilo Boga. Proslavio se rođendan Crkve na dostojanstven način i zahvalna sam Bogu što sam dio Njegove Crkve.

Najave