I ovog su ljeta započele sv. mise u Sv. Marini

I ovog su ljeta započele sv. mise u Sv. Marini

Dan kada Crkva slavi sv. Marinu pada usred ljeta,17. srpnja. Istoimeno mjesto na istočnoj obali Istre može biti zahvalno samo našim starima na tom imenu.

Crkvica sv. Marine svojom skromnom arhitekturom, gotovo nezamjećeno, prkosi vremenu između oleandara i čempresa, a opet ponosna što može biti hrana, duhovna kako župljanima ovog turističkog mjesta tako i onima koji se tu vole osvježiti od ljetnih žega i onima koji se odmaraju u kampu.

Tako je bilo i 17. srpnja kada se proslavila zaštitnica mjesta. Bilo je vjernika iz različitih krajeva našeg dekanata ali i turista. Unutrašnjost crkvice se popunila kao i prostor ispred same crkvice – lopica. Osjećaj zajedništva se osjećao u zraku.

Vlč. Wojciech Wlaszlo je u svojoj homiliji zorno spojio život svetice i Evanđelja. Tko smo mi? Marta ili Marija! Tko je na pravoj strani? Poučio nas je da kada gubiš u očima smrtnika, to ne znači za Gospodina da je kraj? To nama običnim smrtnicima tako izgleda ali za vječnost postoji druga logika!

Duhovno ispunjeni nastavili smo druženje na obližnjem bazenu gdje nam je uvijek ljubazno osoblje kampa ponudilo okrijepu u vidu srdelica i vina a sve je bilo popraćeno laganom svirkom i pjesmama naše mladosti. U sjeni cijele brige za ovu malu, ali za vjernike vrlo dragocjenu, crkvicu stoji ime direktora kampa, gospodina Mladena Tomića zajedno sa zaposlenicima, od recepcije, domaćice, kućnih majstora, vrtlara, kuhara i konobara. Vjernicima je uvijek na raspolaganju mali električni automobil koji posjetitelje prema želji vozi do automobila.

Bili smo radosni i zahvalni što smo se susreli i proslavili dan samozatajne kćerke Božje, sv. Marine, po kojoj smo se još više povezali.

U ljetnim mjesecima nastavljaju se služiti sv. mise svake nedjelje s početkom u 9:00 sati. (EF)

Najave