Dojmovi krizmanika s hodočašća „Putevima bl. Miroslava Bulešića“

Dojmovi krizmanika s hodočašća „Putevima bl. Miroslava Bulešića“

Alessio: Ovo mi se hodočašće na početku nije činilo toliko zanimljivo, no kad smo došli i počeli razgledati te slušati razne nove informacije o Miroslavu Bulešiću, shvatio sam da mi se ipak sviđa i da ću nešto naučiti te svašta vidjeti. Također i hrana, koju smo jeli, mi se svidjela.

Enya: Na hodočašću je bilo zabavno i puno toga smo saznali o našem blaženiku Miroslavu Bulešiću.  Svidjele su mi se priče o njegovom životu i bilo mi je zanimljivo kako je on dao svoj život za Boga i vjeru. Najzanimljivije mi je bilo u župnom stanu zato što smo mogli zamisliti kako se taj događaj stvarno zbio. Kad smo išli u Pazinski kolegij na ručak bilo je odlično  i hrana je bila super.   Upoznali  smo Biskupa. Prvi dojam mi je bio odličan i izgleda mi jako zanimljivo i zabavno.

Rajan: Na hodočašću smo vidjeli puno zanimljivih stvari, naučili smo mnogo toga o blaženom Miroslavu Bulešiću. Malo je bilo dosadno kada smo bili u Svetvinčentu, ali svidjela mi se jako crkva u Lanišću i kuća Miroslava Bulešića. Jako mi se svidio Kolegij u Pazinu zbog dekoracija i veličine cijelog Kolegija.

Allison: Krenuli smo s autobusnog kolodvora u Labinu oko devet sati. U autobusu je bila dobra atmosfera, bila su ondje  naka poznata lica iz drugih župa, koja su mi itekako bila draga za vidjeti.

Prvo smo posjetili Lanišće. Ušli smo u crkvu i svećenik  Lanišća nas je uveo u priču zašto smo mi uopće tamo. Nakon njega nam je gospođa Marija pričala o Miroslavu  Bulešiću te o njegovom životu, zatim smo se uputili prema župnom stanu, gdje smo na zidu vidjeli mrlju njegove krvi te smo se zajedno pomolili uz pomoć sličica,  koje smo prethodno dobili u crkvi.  Nakon toga imali smo na izbor razne kekse i kolače kojima smo se počastili dok je svećenik Slobodan svirao  gitaru i pjevao. Zatim smo otišli u  Pazinski kolegij. To mi je osobno bio najdraži dio hodočašća. Ondje nas je dočekao zamjenik ravnatelja, svećenik Filip Celent koji nam je ispričao i proveo nas kroz kolegij. Zatim nas je dočekao obilan i zasitan ručak, kojeg su nam priredile ljubazne kuharice. Nakon ručka imali smo slobodno vrijeme od sat vremena  koje smo iskoristile da se prošetamo gradom. Zatim smo stigli u Svetvinčenat koji je rodna župa Miroslava Bulešića  i tamo smo slušali o njemu, ondašnji svećenik nam je cijelu tu priču uspješno približio.  Nakon Svetvinčenta uputili smo se kući i opet se, u autobusu,  zasladili keksima. Kad sam se vratila kući bila sam umorna, ali svakako sam se lijepo provela. Pazinski Kolegij mi se osobito svidio te se tamo vidim slijedeće godine u srednjoj školi i definitivno bih takvo što ponovila.

Noemi: Ovo je hodočašće posebno zbog Miroslava Bulešića koji je zaštitnik krizmanika, a mi smo upravo to. Dojmile su me se mrlje krvi na zidu, njegova odjeća… Blaženi Miroslav mi je dokazao kako ću vjerom u Boga pobijediti zlo i kako ništa na ovom svijetu nije jače od Boga, vjere u njega i njegovih djela.

Najave