AKCIJA MASLINOVE GRANČICE

AKCIJA MASLINOVE GRANČICE

Papinska misijska djela Porečke i Pulske biskupije, i ove godine organiziraju akciju:                        

“Maslinova grančica – moj dar za misije“ !

Dragi vjernici, darivanjem vaših maslinovih grančica, vi pomažete naše misije i misionare.                                                                 

Naime, vjernici iz unutrašnjih dijelova Hrvatske koji nemaju masline, na Cvjetnicu uzimaju Vaše maslinove grančice, te za njih daju svoj dobrovoljni prilog koji je namijenjen za potrebe i školovanje djece u misijskim krajevima.

Stoga, molimo vjernike naših župa da se uključe u tu hvale vrijednu akciju                                 na dva načina:

a) da se organizirate po grupama te u određenim maslinicima pripremite i narežete             …maslinove grančice ili ih već narezane sa polja netko doveze do nekog zatvorenog      .   prostora (dvorane) te ih tamo obrađujete i režete.   

b) ili da svatko pojedinačno, iz vlastitih maslinika donese pripremljene maslinove grančice na mjesto koje će vam župnik odrediti.

Akcija traje od petka, 15. do srijede 20. ožujka 2024.

Molimo da grančice budu lijepo narezane, dužine oko 30 cm., i svezane u snopove po 100 komada. Grančice ćemo u srijedu 20. ožujka s kombijem pokupiti po sabirnim centrima i odvesti u Riječku nadbiskupiju ili poslati poštom za župe drugih biskupija, oni će ih zatim podijeliti župnicima, kako bi ih vjernici na Cvjetnicu mogli dobiti.

Sav novčani prilog koji se skupi po župama od grančica, ide za djecu u misijskim krajevima. Lani smo u ovoj akciji prikupili i poslali našim misionarima oko 8.000,00 eura.

Unaprijed zahvaljujem.

Ravnatelj PMD-a Porečke i Pulske biskupije

Mirko Vukšić

Za sve dodatne informacije obratite se na mob:  099/300 – 2545

Najave