Akcija “Maslinove grančice 2022.”

Akcija “Maslinove grančice 2022.”

Papinska misijska djela Porečke i Pulske biskupije, i ove godine organiziraju akciju: “Maslinova grančica – moj dar za misije“ !

Dragi vjernici, darivanjem vaših maslinovih grančica, vi pomažete naše misije i misionare. Naime, vjernici iz unutrašnjih dijelova Hrvatske koji nemaju masline, na Cvjetnicu uzimaju vaše maslinove grančice, te za njih daju svoj dobrovoljni prilog koji je namijenjen  za potrebe i školovanje djece u misijskim krajevima. Stoga, molimo vjernike da se uključe u tu humanu akciju, i da donesu narezane grančice u periodu od petka, 1. travnja do utorka 5. travnja 2022. na mjesto koje odredi vaš župnik. (mogu se organizirati, kako to čine u Labinskom dekanatu, razne grupe vjernika te zajednički u maslinicima pripremati maslinove grančice…).  

Molimo da grančice budu lijepo narezane, dužine oko 30 cm., i svezane u snopove po 50 ili 100 komada. Grančice ćemo u utorak, 5. travnja s kombijem pokupiti po sabirnim centrima i odvesti u Riječku nadbiskupiju, a oni će ih zatim podijeliti župnicima, kako bi ih vjernici na Cvjetnicu mogli dobiti.

Unaprijed zahvaljujem.

Ravnatelj PMD-a Porečke i Pulske biskupije

Mirko Vukšić

Najave