Završetak Godine sv. Justa na Taboru

Završetak Godine sv. Justa na Taboru

Župa Rođenja Marijina organizirala je odlazak na duhovnu obnovu u Kuću susreta Tabor od 8. do 11. veljače. Prigoda je to bila da se stavi obol na sve protekle aktivnosti koje su obilježile Godinu sv. Justa.

Boravak u Kući koju vodi karizmatični franjevac fra Ivan Matić uz pomoć poslužitelja protekao je u duhu zajedništva, slavljenja i zahvale Bogu za sva dobra koja smo primili iz Njegove ruke.

Program duhovne obnove započeo je u četvrtak u poslijepodnevnim satima upoznavanjem te slavljenjem sv. mise i klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Prijepodne u petak bilo je prožeto navještajem Božje riječi i pripremom za sakrament pomirenja. Poslijepodne je donijelo priliku da se očistimo grijeha i pristupimo sakramentu ispovijedi, a nakon večernje sv. mise pred Presvetim Oltarskim Sakramentom izlijevane su molitve oslobođenja i ozdravljenja.

Subota je bila u znaku našeg blaženika Alojzija Stepinca. O njegovom životnom putu su, kroz recital i prigodne pjesme, na osobit način progovorili supružnici Davor i Vesna Terzić. Približili su nam lik našeg blaženika koji svijetli i postaje  primjer uzornog kršćanskog života.

Subotnje poslijepodne je bilo rezervirano za sakrament bolesničkog pomazanja, a večernji sati za slavljenje sv. mise i zahvalu Gospodinu za divna djela koja čini u nama.

U nedjelju je bila prilika za svjedočanstva, a nakon sv. mise i ručka hodočasnici su se s dubokom zahvalnošću u srcu oprostili od Kuće Tabor, ove oaze mira.

Sa čežnjom u srcu poput Isusovih učenika Petra, Ivana i Jakova koji su rekli Gospodinu na Taboru: “Dobro nam je ovdje biti!”, krenuli smo put Labina želeći donijeti Tabor u svoja okruženja.

Odlučili smo da  spremno u duhu korizme prihvatimo Isusov poziv na obraćenje i preobraženje kako bi postali bolji. Svjesni ako se mi mijenjamo na bolje, bit će i svijet oko nas bolji. Neka nas u tim nastojanjima podrži zagovor sv. Franje Asiškog i našeg zaštitnika sv. Justa. (LB)

Najave