Udruga Sv. Vinka Paulskog u Republici Hrvatskoj, Konferencija Gospe Karmelske Labin

Konferencija Gospe Karmelske Labin osnovana je 16.07.1998. godine na blagdan Gospe Karmelske koja je i duhovna zaštitnica konferencije.

Kao članica Udruge sv. Vinka Paulskog u Republici Hrvatskoj, konferencija je i članica velike obitelji Međunarodnog saveza Udruge sv. Vinka u svijetu, sa sjedištem u Parizu.

Na međunarodnoj razini Udruga Sv. Vinka Paulskog osnovana je 1833. godine u Parizu odakle se širila po cijelome svijetu i danas djeluje u 145 zemalja i na svim kontinentima. U Hrvatskoj je prvi ogranak Udruge (tradicionalno nazvan konferencijom) osnovan 8. listopada 1858., uz svesrdnu pomoć kardinala Jurja Haulika. Nakon privremenog mirovanja u vrijeme komunizma, Udruga ponovno započinje djelovati 1992. godine osnivanjem Konferencije Sv. Sebastijana u Rijeci. Danas u Hrvatskoj djeluje 35 konferencija s više od 400 aktivnih i 200 počasnih članova. Udruga je otvorena za sve koji pomoć traže ili je žele pružiti. Geslo pod kojim je Udruga dočekala svoju 150. obljetnicu osnutka u Hrvatskoj bilo je i ostaje: SIROMAHA NE ZABORAVI – U NJEMU JE KRIST.

Konferencija Gospe Karmelske je katolička, nevladina, karitativna udruga koja okuplja vjernike laike koji su, poput sv. Vinka i bl. Frederika Ozanama (jednog od utemeljitelja Udruge), spremni svoje vrijeme, ljubav, suosjećanje i poštovanje dijeliti sa svim ljudima kojima je potrebna duhovna, emocionalna i materijalna pomoć, bez obzira na njihovu dob, spol, vjeru, društveni status, nacionalnu pripadnost ili rasu.

Želja i poslanje članova konferencije je donositi Radosnu vijest potrebitima posjećujući ih u njihovim domovima ili ustanovama (domovi za starije osobe, stacionari, bolnice, zatvori i slično), te ujedno u svojim župama i sredinama u kojima djeluju širiti iskru milosrdne ljubavi, duhovno se uzdizati i razvijati na temeljima duhovnosti sv. Vinka. Članovi konferencije su kroz molitvu i rad s ranjivim društvenim skupinama povezani u pravu mrežu ljubavi koju žele pronositi svugdje gdje god je to potrebno.

Udruga djeluje s ciljem ublažavanja siromaštva pojedinaca i obitelji, smanjivanja njihove fizičke i emocionalne patnje, socijalne nejednakosti i isključenosti, egzistencijalne i moralne ugroženosti te napuštenosti i socijalne izoliranosti.

Program rada Udruge usmjeren je na pružanje podrške obiteljima s više djece, samohranim roditeljima, nezaposlenim osobama, osobama s malim primanjima koji zbog postojećih zakonskih cenzusa ne dobivaju socijalne naknade, osobama starije životne dobi koje žive same ili osobama u specifičnim životnim poteškoćama koje su zbog svog zdravstvenog i socijalnog statusa ugrožene i osamljene te nisu u mogućnosti pronaći zaposlenje.

Aktivnosti članova konferencije vidljive su kroz njihov angažman u organiziranju humanitarnih akcija s ciljem prikupljanja materijalne pomoći za ugrožene pojedince i obitelji (nabave hrane, higijenskih potrepština, lijekova, odjeće, obuće, opreme i potrepština za djecu), u pružanju savjetodavne pomoći u traženju rješenja za postojeće probleme i otklanjanje njihovih uzroka te terapijske pomoći osobama s emocionalnim i zdravstvenim teškoćama.

U druženju s osobama s posebnim potrebama, emocionalnim i zdravstvenim problemima te sa socijalno isključenim osobama, kroz razgovor i molitvu, potiče ih se na odlazak na Sv. Misu i sudjelovanje u različitim vjerskim i društvenim aktivnostima.

Poradi smanjivanja socijalne isključenosti korisnika, razvijanja njihove emocionalne kompetentnosti i duhovnog jačanja konferencija u programu svojih aktivnosti konferencija ima i organiziranje zajedničkih hodočašća.

Predsjedništvo Konferencije Gospe Karmelske, koje vodi predsjednica Emila Radeljević, donosi program rada konferencije i koordinira provedbu svih aktivnosti. Konferencija trenutno ima 15 aktivnih i 10 -tak počasnih članova.

Duhovni savjetnik Konferencije Gospe Karmelske je vlč. Mirko Vukšić, koji svojim molitvama i duhovnim nagovorima, pomaže jačanju duhovnog života članova konferencije.

Članom Konferencije može postati svaka punoljetna osoba koja je, svojom vjerom i odgovornošću, sukladno Statutu i Pravilniku Udruge, spremna doprinijeti širenju milosrdne ljubavi i duhovnosti sv. Vinka.

Susreti Udruge su svaki drugi utorak u mjesecu

Kontakt osoba je Emila Radeljević, mob.: 091/791 1834.

„ Ne možemo bolje upotrijebiti svoja zemaljska dobra nego da ih stavimo u službu milosrdne ljubavi.“ sv. Vinko Paulski

 

Udruga HKZ "MI"

Hrvatski katolički zbor "Mi";

Kontakt osoba: Darko Martinović (mob. 098 441 433)

Duhovnik: vlč. Blaž Bošnjaković

 

Udruga "NEO"

"Nomen est omen - Ime je znak"- udruga je za promicanje glazbene kulture.

Sastaju se u Pastoralnom centru "Sv. Josip" petkom u 19,30 do 21,30 h.

Kontakt osoba: Nerina Ševrlica- Bolfan  (mob. 091 544 2008)

 

Zajednica MIR

Samo praksa čini čovjeka velikim

Zajednica Molitva i Riječ je katoličko vjerničko laičko društvo čiji je Statut prihvatio Nadbiskupski duhovni stol u Zagrebu 1993. god.

Utemeljitelj Zajednice kao i Utemeljitelj Seminara za evangelizaciju Crkve i hagioterapije jest svećenik prof. dr.sc.Tomislav Ivančić. Zajednica Molitva i Riječ ima dvostruku zadaću : provoditi  Seminare za evangelizaciju Crkve i razvijati hagioterapiju ili antropološku medicinu.

U seminarima se naviješta Radosna vijest i pomaže Crkvi da bude svjedočka, a u hagioterapiji se liječe „slomljena srca“ ,kao što je to Isus činio. On je najprije naviještao, a onda je liječio svaku bolest i svaku nemoć.

Zajednica Molitva i Riječ u Labinu djeluje nekoliko godina. Svaki član zajednice svjestan je Božjeg vodstva i poslušan pravilima koje je utemeljitelj postavio. Na taj način se njeguje ispravan duh zajednice, kako to kaže II.Vatikanski sabor.

Stoga članovi ZMR nastoje usvojiti i provesti u praksu sve što je Utemeljitelj napisao u svojim knjigama, što je ostavio u elektroničkim zapisima, što je u životu propovijedao i govorio na radiju, televiziji, i dr. To je bogatstvo iz kojeg članovi zajednice crpe duh i način za življenje i za svjedočenje.

Potrebno je da članovi svaki dan posvete vrijeme razgovora s Isusom, meditaciji, razmatranju i čitanju Svetog pisma. Osobita pobožnost ZMR usmjerena je prema euharistiji, klanjanju pred Presvetim kao i pobožnost prema Isusovoj majci Mariji. Potrebno je osobito gajiti ljubav, ali i naučiti se moliti i odnositi prema Duhu Svetome. Njega je Isus poslao da bude s nama zauvijek, da bude naš voditelj i nutarnji učitelj.

Susreti Zajednice se održavaju svaki petak u crkvi sv. Franje u Labinu.

Kontakt osoba: Denis Bizilj (mob. 091 241 2055)

"Opravdat  će te i razumjeti.

Kad budeš tužan, utješit će te.

Tvojih vezanosti i ovisnosti oslobodit će te.

Zavoljeti sebe da bi mogao voljeti život, biti radostan i donositi radost ovome svijetu."

citat T. Ivančića

 

Molitvena zajednica Milosrdnog Isusa za duše u čistilištu

U župi Gospe Fatimske, između ostalih, od siječnja 2009. god. djeluje i „Molitvena zajednica Milosrdnog Srca Isusova za duše u čistilištu“. Svih ovih godina 13 se molitelja kontinuirano sastaje svake nedjelje od 15 do 17 h u crkvi sv. Franje. Dvije trećine vremena provedenog u molitvi posvećeno je dušama u čistilištu, a jedna trećina molitvi za župnika i opće potrebe Crkve.

Zajednica djeluje kao podružnica glavne zajednice na nivou Hrvatske.

Kontakt osobe: Grla Mudradžija (mob. 095 859 4148) i Adriana Licul (mob. 091 545 7237)

 

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.