Udruga sv. Vinka proslavila blagdan svoje zaštitnice

Udruga sv. Vinka proslavila blagdan svoje zaštitnice

Udruga sv. Vinka Paulskog, Konferencija Gospe Karmelske u subotu, 16. srpnja 2022. godine, svečanim je misnim slavljem u crkvi sv. Franje u Labinu, proslavila blagdan svoje zaštitinice Gospe od Karmela.

Proslavi blagdana Gospe od Karmela prethodila je devetnica Gospi Karmelskoj kojom su se članovi konferencije, u zajedništvu s ostalim župljanima labinskog dekanata, molitvom pripremali za iskazivanje zahvalnosti svojoj zaštitnici za sve one ostvarene milosti kojima nas je u protekloj godini obdarila.

Euharistijsko slavlje, u nazočnosti župnika vlč. Blaža Bošnjakovića, te duhovnika naše konferencije i dekana labinskog dekanata, vlč. Mirka Vukšića, predvodio je kapelan župe Rođenja Blažene Djevice Marije, vlč. Jurica   Vekić         koji je u svojoj propovijedi istaknuo posebnosti ovog blagdana i njegovog značenja u životu vjernika.

Naša konferencija osnovana je 16.07.1998. godine na blagdan Gospe Karmelske, pa se članovi konferencije u svom radu utječu zagovoru svoje duhovne zaštitnice kako bi, u skladu s njenim učenjem, molitvom, žrtvom i djelotvornom ljubavlju služili Bogu i ljudima.

Vođeni Marijinim porukama da slušamo i razmatramo Božju riječ kroz molitvu, da budemo bliski i solidarni sa svima u potrebi te ustrajni u molitvi i zajedništvu s našim bližnjima, članovi konferencije su, kroz dvadeset i četiri godine svog djelovanja u labinskom dekanatu, nastojali svoje vrijeme, ljubav, suosjećanje i poštovanje dijeliti sa svim ljudima kojima je bila potrebna duhovna, emocionalna i materijalna pomoć, bez obzira na njihovu dob, spol, vjeru, društveni status, nacionalnu pripadnost ili rasu.

Želja i poslanje članova konferencije je donositi Radosnu vijest potrebitima posjećujući ih u njihovim domovima ili ustanovama (domovi za starije osobe, stacionari, bolnice, zatvori i slično), te ujedno u svojim župama širiti moć milosrdne ljubavi, duhovno se uzdizati i razvijati na temeljima duhovnosti sv. Vinka Paulskog.

Aktivnosti članova konferencije vidljive su kroz naš angažman u organiziranju humanitarnih akcija s ciljem prikupljanja materijalne pomoći za ugrožene pojedince i obitelji (nabave hrane, higijenskih potrepština, lijekova, odjeće, obuće, opreme i potrepština za djecu), u pružanju djelotvorne pomoći u traženju rješenja za njihove probleme i otklanjanje njihovih uzroka te savjetodavne pomoći osobama s emocionalnim i zdravstvenim teškoćama.

Proslavu Blagdana Gospe Karmelske članovi konferencije su, uz zahvalu za sve učinjeno, okončali molitvom sv. Vinka Paulskog koji je u jednoj svojoj misli rekao :

„ Ne možemo bolje upotrijebiti svoja zemaljska dobra nego da ih stavimo u službu milosrdne ljubavi“ (SŽ)

Najave