Susret zborova Vodnjanskog i Labinskog dekanata

Susret zborova Vodnjanskog i Labinskog dekanata

U subotu, 16. studenog, u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Raklju održan je susret zborova Vodnjanskog i Labinskog dekanata. Nastupilo je 13 zborova: Gornji Labin, Donji Labin, Sv. Nedelja, Kerubini – dječji zbor, Kerubini – veliki, Sv. Ivanac nad Rašom, Marčana, Filipana, Barban, Barban – vokalno instrumentalni sastav mladih, Loborika, mladi pjevač Mateo Škabić u pratnji prof. Marije Hauser te Rakalj.

Na početku susreta prisutnima se obratio vlč. Rudolf Koraca, pročelnik Vijeća za liturgiju i crkvenu glazbu koji je približio lik  Sv. Cecilije (u prijevodu ljiljani neba), nevjerojatnoj svetici – zaštitnici pjevača čije je tijelo bilo  pokopano u Kalistovim katakombama kraj grobova pape.  Nastavio je: „Naš projekt da se okupljamo svake godine, već 25 god., započeo je u Puli. Naša Udruga Iustitia ex pax je započela s nekoliko zborova, biskupija je prihvatila taj projekt i predala ga Vijeću za liturgiju i za crkvenu glazbu. Toliko smo podigli liturgijsku pjesmu u crkvi  i to je kapitalno djelo. Radimo za Boga, radimo za ljude, Bog nam je dao talente ne da ih zakopamo nego da ih oplodimo.“ Zahvalio je svim članovima zborova na nesebičnom trudu u obogaćivanju liturgijskih slavlja i potaknuo ih na daljnji rad.

Rakaljskom crkvom se orila pjesma hvale i slave  Bogu a najveći su pljesak iznudili najmlađi izvođači – Mali Kerubini te vokalno instrumentalni sastav Barban. (LB)

Najave