Susret pjevača Labinskog dekanata u Plominu

Susret pjevača Labinskog dekanata u Plominu

Župa Plomin je u subotu, 26. studenog 2022., bila domaćin susreta pjevača Labinskog dekanata. Na poticaj svećenika dekanata upriličen je ovaj susret nakon višegodišnje stanke koja je uzrokovana Covidom-19. Podsjećamo kako se dugi niz godina održavao susret pjevačkih zborova Vodnjanskog i Labinskog dekanata.

Susret pjevača je započeo sv. misom u 18:00 h koju je predslavio vlč. Blaž Bošnjaković uz koncelebraciju labinskih svećenika. Crkvom u staroplominskoj jezgri odzvanjao je srčani glas liturgijskih pjevača. Nakon završnog blagoslova uslijedio je nastup triju zborova koji su izveli po jednu pjesmu. Predstavili su se: združeni zbor Plomina i Kršana sa skladbom „Oče naš“ (orguljašica Lorena Sergović); Zbor Rođenja Marijina Labin sa skladbom „Ljubav nije ljubljena“ (orguljaš Marjan Lincmajer) te Zbor Gospe Fatimske Labin sa skladbom „Otvorimo srca Kristu“ na čelu s voditeljicom zbora Ljiljankom Česnik i orguljašem Goranom Saina.

Na kraju su svi prisutni zapjevali gromoglasno „Majko ljubežljiva“, a slavljenje Boga se nastavilo u područnoj školi Vozilići. Gostoljubivi domaćini su pripremili zakusku pa i na taj način pokazali kako se raduju što su opravdali dato im povjerenje. Zahvalni smo i ponosni na naše liturgijske pjevače koji naša misna slavlja čine svečanijim i na taj način daju svoj doprinos životu Crkve jer svi smo mi Crkva. (LB)

Najave