Proslavljen Dan očeva u Labinu

Proslavljen Dan očeva u Labinu

Vrlo je svečano bilo na blagdan sv. Josipa, 19. ožujka u crkvi sv. Franje u Labinu gdje je na nivou Grada proslavljen Dan očeva. Vjeronaučna su djeca pozvala svoje očeve da ih doprate na sv. misu  pa se crkva u Podlabinu na taj dan ispunila mahom mladim roditeljima. Oni su na taj način dali podršku svojoj djeci u vjerskom odgoju, dok su djeca obradovala očeve malim znakom pažnje i darom za tu prigodu.

Bilo je zaista lijepo vidjeti mlade obitelji u crkvi. Njima se na poseban način obratio predvoditelj misnog slavlja vlč. Mladen Pranjić, pročelnik Ureda za obitelj porečke i pulske biskupije, koji je istaknuo posebnu ulogu očeva u obiteljima.

Nakon mise djeca su izvela recitacije i igrokaz u čast sv. Josipu. Za tu su ih prigodu pripremile katehistice Jaga Katić i Adrijana Licul.

Svakako treba pohvaliti i vjeroučiteljice koje rade u školi, a koje su svojim zalaganjem potaknule djecu i roditelje da se odazovu na slavlje, jer se samo zajedničkim snagama može postići ono na što smo pozvani – širiti Radosnu vijest.

Združeni caritas župa Podlabin i Gornji Labin pobrinuo se oko pakiranja poklona i pomogao župljankama Gospe Fatimske u pripremi zakuske poslije sv. mise. Nakon druženja ispred crkve vjernici su, obogaćeni novim iskustvom, zaključili da se i dogodine obilježi Dan Očeva, te da slavlje postane tradicija, budući da je budućnost u našim mladim obiteljima.  (LB)

{gallery}galerije/2019/dan-oceva{/gallery}

Najave