Procesija na Tijelovo u Labinu

Procesija na Tijelovo u Labinu

Na blagdan Tijelova, 20. lipnja, vjernici labinskog dekanata svečanom procesijom proslavili su ovu svetkovinu. Povorka je krenula iz Crkve Rođenja Marijina iz Staroga grada Labina, glavnom prometnicom, prema odredištu, Crkvi Gospe Fatimske u Podlabinu. Uz četiri postaje sudionici su pratili Presveti Oltarski Sakrament i time posvjedočili svoju vjeru te na dostojanstven način dali zahvalu svome Spasitelju.

Na početku kolone bili su ministranti i ovogodišnji prvopričesnici koji su laticama cvijeća obasipali put kojim je prolazilo Presveto. Članovi zborova labinskog dekanata predvodili su pjesmu koja se orila gradom u čast Gospodinu.

Dugo godina bila je tradicija da se Tijelovska procesija odvija samo ulicama Staroga grada, a sada je ovo već četvrta godina da se Procesija proširila glavnim ulicama cijeloga grada. Uz zahvalu svim vjernicima koji su sudjelovali i odvažili se da po sparnom vremenu daju slavu Isusu, posebnu zahvalu upućujemo i djelatnicima PP Labin koji su nas pratili i tako omogućili da Procesija protekne u najboljem redu. ( Tekst: LB; Foto: Moreno Franković)

{gallery}galerije/2019/tijelovo-2019{/gallery}

Najave