Održana tribina Tri koraka do hrvatskog preporoda

Održana tribina Tri koraka do hrvatskog preporoda

Tema tribine održane 33.-eg dana kampanje u crkvi Sv. Franje u Labinu tj 25.-og dana mjeseca posvećenom majci Nebeskoj i krunici. Promicatelji kulture života su voditelj inicijative 40 dana za život iz Vinkovaca, gosp. Josip Matezović, vjeroučitelj laik, u timu za iscjeljenja očeva srca, voditelj tima Prava ljubav čeka i mlada žena iz Zagreba Dijana Brozović, voditeljica tima za trudnice, Nisi sama!!! Ovi mladi ljudi su nam približili ovo izlaganje uspoređujući aktualni virus sa tihom, suptilnom pandenijom pobačaja. Prema svjetskoj zdravstvenoj statistici godišnje se samo kirurškim zahvatom pobaci približno 50 milijuna djece. Čitave generacije,…su nestale. Prijeti li nam to smrt.???!

Kroz inicijativu 40 dana za život u svijetu je kroz gotovo dva desetljeća spašeno preko 17000 tisuća života a u Hrvatskoj od 2013. preko stotinjak djece. Ovi podaci govore za sebe, a to je da se molitvom i postom ispred bolnica i domova zdravlja spašavaju životi. U Hrvatskoj se u 35 gradova moli uz krunicu. Molitva je naše miroljubivo oružje, koje mijenja lice najprije pojedinca potom njegovu okolinu pa kvart pa grad, državu a na kraju i čitav svijet. U svijetu je inicijativa prisutna u više od 500 gradova. Natapajući molitvom ovu suznu dolinu mijenjamo lice zemlje, ključ rješenja za pobačaj. Spašavanjem jednog života spasili smo čitave generacije, očeva, majki djedova i baki… Mnoge žene danas čak i do četrdeset godina duboko u sebi su sakrile od sebe i javnosti ovu brutalnu činjenicu a ta je da su dale svijesno pogubit njihovo čedo. Crv savjesti i krivnje kao i bijesa ruje po otvorenoj rani pobačaja. Senzibilazirajući se sa potrebama ovih žena osnovan je tim za pomoć ženama ranjene pobačajem OPROSTOM OSLOBOĐENE. Polaznice četiri dana u tišini čiste svoju nutrinu od grižnje savjesti i krivnje. Nakon dubokog duhovnog rasta ženi samo preostaje da iz zahvalnosti ne prestaje hvaliti Gospodina…

Radi se o programu OPROSTOM oslobođene!!! Inicijativa se dva puta godišnje uz 40 dana za život javno i strpljivo zalaže za život. Uz majke i očevi daju svoj obol u tuzi i nerazumijevanju sa okolinom kada je u pitanju pobačaj. Stoga i za muškarce postoji program Iscjeljenja očeva srca.

Letak, kaže gosp. Matezović, je osobito važan kao propagandni materijal, koji svoju funkciju odrađuje u vrijeme za koji je određen. Do kraja tjedna dijelit će vam se letci, uzmite i dijeliti ih… jer nikad se ne zna tko traži slamčicu spasa… možda upravo po letku može biti spašena redovnica, svećenik… I na taj način molimo za svećenika zvanja. Stoga kaže mladi vjeroučitelj troje malodobne djece, želja je inicijative da svaka obitelj u Hrvatskoj dobije letak.

Dijana Brozović, voditeljica tima za trudnice, upoznala nas je sa najčešćim razlogom zbog čega se žene odlučuju na pobačaj a to je upravo taj što su same i nemaju nikoga tko bi ih podržao… Zato se ovaj tim naziva Nisi sama, pružajući im materijalnu, duhovnu, savjetodavnu pomoć. Sve dok ne stanu na noge te se mogu samostalno brinuti za sebe i svoje dijete. Taj odnos nikada ne prestaje i dalje se nastavljaju družiti uz rođendan, sv. Nikola. Kao što i sama kaže mlada Dijana, divno je gledati kako Bog čini čudesa, dovoljno mu se prepustiti i vjerovati… uz naravno odškrinuta vrata naših srdašca. Danas se ona brine za više od trideset žena. Trideset različitih priča… pune tuge i odbacivanja. Gdje smo katolici? Zaspali smo! Još jedan život je spašen!!! Zahvaljujući molitvi i požrtvovnosti volontera! Plod svega je radosna majka koja podiže svoje dijete kao svoje najveće zlato u životu. Dijanina poruka je da ljubimo bližnjeg kao samog sebe. A ti bližnji oko nas su upravo ove mlade majke koje su u potrebi. Moleći zajedno krunicu ispred Doma Zdravlja početak je čuda koji naš Gospodin pripravlja za nas.

Vjerujem da su ova svjedočanstva posadila sjeme koje samo čeka da  izraste u veliko stablo. (E. F. tim inicijative Labin)

 

Najave