O aktivnostima Inicijative 40 dana za život

O aktivnostima Inicijative 40 dana za život

“POŠTUJ ŽIVOT, SVAKI LJUDSKI ŽIVOT, BRANI GA, VOLI GA I SLUŽI MU! SAMO ĆEŠ NA TOM PUTU NAĆI PRAVDU, RAZVITAK, ISTINSKU SLOBODU, MIR I SREĆU!”

(sv. Ivan Pavao II)

Hvaljen Isus i Marija! Predragi brate i sestro po Kristu, prijatelju života!

Iako je prošlo već neko vrijeme od korizmene inicijative 40 dana za život, sada mogu primijetiti kako je sav taj scenarij svima nama davno određen. Radi se o promociji knjige koja na svoj osebujan i autobiografski način izlaže argumente i za i protiv pobačaja. Riječ je o knjizi “NE PLANIRANO”  Abby Johnson. Gospodin Krunoslav Puškar i gospođa Lidija Dugan, aktivisti udruga HRVATSKA ZA ŽIVOT i 40 DANA ZA ŽIVOT, su  svojim sažetim i poniznim načinom prezentirali knjigu a i svoje zadatke unutar inicijative. Tu nije kraj priče!

Mjesto zbivanja je crkva Gospe Fatimske u Labinu donjem. Slušajući poticaje Duha Svetoga a pod skutama Gospe Fatimske te uz ljubav Sv. Josipa nekolicina žena prihvatila je tu neplaniranu avanturu. Krenule smo sa organizacijom inicijative koja se ima održati po prvi puta na ulicama našega grada, nedaleko Doma Zdravlja. Naravno, zbog novonastale zdravstvene situacije u svijetu ali i kod nas bivamo maknute sa ulice, ali zato ništa manje aktivne u svojim domovima, gdje nastavljamo sa molitvom.

Inicijativa 40 dana za život je miroljubljiv pokret kojemu je osnovni cilj zaštititi NEROĐENE, molitvom! U ovih 15 godina koliko djeluje inicijativa širom svijeta u više od 60 država spašeno je 17 000 djece. U Hrvatskoj je u ovih šest godina tako spašeno 60-tak djece. Ove godine je broj spašene djece puno manji ali je zato ovo vrijeme izolacije pod geslom “Ostani doma” učinilo samo uslugu inicijativi i NEROĐENIMA.

Svi koji su na bilo koji naćin dali podršku bilo svojim prisustvom, skrušeno i ponizno moleći na ulici ili iz svojih domova neizmjernu zahvalnost pridajemo dragomu Bogu, jer je velik i dobar u svojim djelima što učinismo uz Njegovu pomoć a opet na slavu Njegovu! AMEN!

Zahvalne smo na svakom prolazniku koji nam je uputio bilo smiješak ili možda koju pogrdnu riječ a da ne govorim o povišenom tonu ili gesti. Kroz svo vatreno krštenje kalila se naša vjera još čvršće u Trojedinoga Boga. Molitvom na usnama i čvrstom vjerom u srcu znajući da smo na pravom mjestu u ime najmanjih među nama, niti jedan manje lijep pogled svog prijatelja ili susjeda ili znanca nije nas pokolebao da odustanemo od nakane. Uživale smo u društvu mladih obitelji koje su nam se na kratko pridružile u molitvi. 

GOSPODIN JE VELIK!!!

U kampanji se izmjenjivalo dvadesetak molitetelja koji su prepoznali tu otvorenu ranu čovječanstva koja iz dana u dan sve jače krvari. Zatvorenost prema životu a posebno samoljublje i konformnost dovodi do izumiranja nacija… Prije 103 godine Gospa je u Fatimi između ostalog upravo na NEROĐENE proročki upozorila. Svako dijete ima pravo na život pa bilo ono samo točkica ispod majčinog srca ili fetus koji broji već 12 ili 16 tjedana.

Što ako se majka nalazi u nezavidnoj situaciji zbog nerazumijevanja okoline ili pak zbog školovanja ili karijere, materijalne situacije…?

Nazovi ovaj broj 091/724 1044 i bit će ti pomognuto bilo materijalno bilo financijski sve dok se ne osamostališ!

“Bolje je imati 10 glavica na jastuku nego jedno dijete na duši.” govorio je blaženi Alojzije Stepinac.

Zahvaljujem našem duhovniku vlč. Blažu Bošnjakoviću na budnom bdijenju nad nama, koji je sa nama, rame uz rame, znao moliti i biti nam moralna podrška u svakom pogledu. Vlč. Jeronim Jokić iz župe Boljun isto tako nas je više puta pohodio  i podržao u molitvi za Život. Zahvaljujemo i vlč. Mirku Vukšiću koji nam je na mjestu bdijenja udijelio blagoslov.

Želja nam je da se ubuduće više mladih ljudi ili obitelji ali i muškaraca, kao stupu obitelji, jave na bdijenja.

Do jesenske kampanje želim vam obilje Božjeg blagoslova!

Elvira Fonović, suorganizatorica inicijative u Labinu

Najave