Ne bojte se!

Ne bojte se!

Ističe se Isusova riječ ohrabrenja u uskrsnim evanđeljima. Kod svojih ukazanja Isus ponavlja svoj: “Ne bojte se!” Međutim, kod Isusa su te riječi povezane s drugim riječima, daleko važnijima: “Ne bojte se! Ja sam !” To znači: “Ja sam tu, ja sam s vama, ja sam živ i prisutan u svim vašim mislima i tjeskobama, u vašim prazninama i strahovima. Ja sam za vas i s vama. Ne bojte se!” Taj Isusov “Ne bojte se! Ja sam!” znači zapravo sigurnost koju osjeća dijete kada mu očeva ruka pokazuje da nije samo i da se može prepustiti snazi i ljubavi očevoj…

Ta sigurnost proizlazi iz tajne Isusove prisutnosti. On nas uvjerava da je snagom svoga uskrsnuća postao na neizreciv način prisutan, da nema više granice njegovoj nazočnosti… Svatko ga može osjetiti i kušati. Dovoljno je vjerom se otvoriti toj prisutnosti. On je tu, zauzeto, istinski, sa svom silinom svoje ljubavi.

Zaista, ni u ovom danu, ni u svim budućim danima, ne boj se! Isus je uvijek s nama, a smijemo vjerovati da je tu posebno sada, u ovo naše vrijeme! Ne bojmo se!      (fra Zvjezdan Linić)

Najave