Naši predstavnici na prvom susretu voditelja Molitvenih vjenčića Prečistog Srca Josipova

Naši predstavnici na prvom susretu voditelja Molitvenih vjenčića Prečistog Srca Josipova

“Prvi susret duhovnika i voditelja Molitvenih vjenčića Prečistog Srca Josipova održan je u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u subotu 26. ožujka 2022. pod vodstvom mons. Antuna Sente, ml., rektor Svetišta.

Nakon misnog slavlja duhovnici i voditelji molitvenih vjenčića Prečistog Srca Josipova održali su svoj prvi sastanak na kojem je mons. Sente ukratko izložio ideju i tijek nastajanja Molitvenog vijenca svetog Josipa koji je u godinu dana od Josipova do Josipova izrastao u zajednicu koja ima preko 1700 molitvenih članova, odnosno 53 molitvena vjenčića. Naime, molitveni vjenčić čini 31 molitveni član, a molitveni član može biti i cijela obitelji, voditelja i duhovnika. Svaki molitveni član u određeni dan u mjesecu pozvan je intenzivnije živjeti duhovni život: sudjelovati u sakramentima ispovijedi i euharistije, izmoliti određene molitve te po mogućnosti postiti o kruhu i vodi, te razvijati pobožnost prema svetom Josipu prigodnim molitvama. Članove molitvenih vjenčića potiče se da budu na raspolaganju svojim župnicima u svim potrebama, koji jednom mjesečno u dogovoreni dan prikazuju misu za sve članove molitvenog vjenčića.

Na prvom susretu duhovnika i voditelja mnogi su iznijeli svoja svjedočanstva kako su na čudesan način najčešće u vrlo kratkom roku od samo nekoliko dana ili čak nekoliko sati pronašli svih trideset i jednog molitelja, odnosno o uslišanju koja su se dogodila po zagovoru svetog Josipa. Svi su se složili kako su ovakve aktivnosti od velike koristi za duhovni rast, osobito u ovim teškim vremenima, te da se nadaju skorom novom susretu i jesenskom hodočašću u Josipovo svetište svih članova molitvenih vjenčića kojih bi do tada mogli biti i preko dvije tisuće.” (Izvor: www.svetijosip.com)

Predstavnici našeg dekanata na ovom su susretu bili preč. Mirko Vukšić, duhovnik dvaju vjenčića PSJ te Ante Augustinović, jedan od članova molitelja vjenčića koji je mijenjao Olgicu Škopac – voditeljicu. Program je započeo u 10:00 h upoznavanjem s poviješću Centra sv. Josipa. Fascinira nevjerojatna upornost i požrtvovnost začetnika svega, pok. vlč. Radanovića koji je u komunistička vremena udario temelj svega što sada Nacionalno svetište znači. U 11:00 h održana je sv. misa uz mnoštvo hodočasnika. Potpm slijedi ručak te susret voditelja molitvenih skupina vjenčića koji predvodi vlč. Sente. Uz izvješća s terena iznenađuje brzina kojom se formiraju novi molitveni vjenčići te entuzijazam svih voditelja i članova. Uz vrlo pozitivna iskustva, vraćamo se u Labin prepuni lijepih dojmova ispunjenih vjerom i nadom po zagovoru sv. Josipa. (AA)

Podsjećamo da je u mjesecu listopadu 2021.god. oformljen prvi vjenčić u Labinu na poticaj gđe Olgice. Odnedavno imamo i drugi vjenčić a na pomolu je formiranje i trećeg. Svi zainteresirani koji se žele uključiti i na ovakav način u molitve sv. Josipu, našem svetcu zaštitniku Domovine, mogu doći srijedom u gornjolabinsku crkvu na pobožnost sv. Josipu koja započinje u 18:00 h.

 

Najave