“Mater Fatima” – molitva za cijeli svijet

“Mater Fatima” – molitva za cijeli svijet

Duhovni projekt „Mater Fatima“ i ove godine želi proširiti poznavanje srži poruka koje je Kraljica Svete Krunice u Fátimi prenijela svijetu, želi promicati dnevnu molitvu krunice kako bi postala način života: način postizanja osobnog mira, mira u obitelji i u svijetu, a time i sredstvo suradnje na ispunjenju Djevičinog obećanja: ‘Na koncu će pobijediti moje Bezgrešno Srce’“.

Kolijevka „Mater Fatima“ je u župnoj crkvi u tom portugalskom svetištu. Ondje su kršteni fatimski vidioci – Lucija, Francisco i Jacinta. Prva svjetska molitva s posvetom svijeta Bezgrešnom Srcu Marijinom bila je u travnju prošle godine upravo na tom mjestu. Naime, 4. travnja 2019. obilježena je 100. obljetnica smrti sv. Francisca Marta, jednog od troje vidioca, a ove godine je 20. veljače 100. obljetnica smrti njegove sestre Jacinte Marto. Slaveći njezino rođenje za nebo i oslanjajući se na Gospin poziv na molitvu krunice, projekt „Mater Fatima“ i ove godine povezat će župe, svetišta i medije diljem svijeta. Ovogodišnje je geslo „Pridruži se i obraduj Djevicu Mariju. Mater Fátima za svijet“.

Za hrvatsko govorno područje projektu su se prošle godine pridružili Hrvatski katolički radio, Radio postaja MIR Međugorje, Radio Marija i Laudato.tv. Naši katolički mediji sudionici su projekta „Mater Fatima“ i za 2020. godinu.

Po hrvatskom vremenu, u noći s četvrtka (20. veljače) na petak (21. veljače), od ponoći do 1 sat iz Mexica će biti izravni prijenos Klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu, molitve krunice i na kraju posveta Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrešnom Srcu Marijinom. Tri su osnovne skupine molitvenih nakana: za mir i obraćenje grešnika, zatim tražiti od Gospodina da preko Bezgrešnog Srca Marijina promiče, čuva i brani život i obitelj kakvima ih je Bog stvorio te molitva Gospodinu za naše biskupe i svećenike.

Idejni začetnik i voditelj projekta „Mater Fatima“ je o. Héctor Alfons Ramírez Sanz Cerrada, koji je i kao kapelan u Svetištu Gospe Fatimske u Portugalu uvidio da poruke BDM iz Fatime nisu dovoljno poznate. „On je obilazio i Južnu Ameriku, ali i druge zemlje. Primijetio je da se u društvu događaju različita raslojavanja, raspad obitelji, jačanje ateizma, napredovanje ideologija, itd. Njegova nakana je da se moli za one vrijednosti za koje se u ukazanjima zauzimala Gospa Fatimska. Spominje i važan segment davanja zadovoljštine kako bi se što više duša privelo k spasenju“. (Preuzeto sa stranica IKE).

Plakat Mater Fatima 2020 converted page 001

Najave