Labinjani povezani sa cijelim svijetom u molitvi „Mater Fatima“

Labinjani povezani sa cijelim svijetom u molitvi „Mater Fatima“

U noći sa četvrtka na petak (20./21.2.2020.) tridesetak vjernika iz Labinskog dekanata pridružilo se projektu „Mater Fatima“. Crkva Sv. Franje je odabrana kao mjesto molitve za cijeli dekanat upravo stoga što pripada župi Gospe Fatimske. U 24:00 h je započelo Euharistijsko klanjanje predvođeno dekanom vlč. Mirkom Vukšićem i domaćim župnikom vlč. Blažom Bošnjakovićem i u to smo vrijeme duhovno bili povezani sa središnjem slavljem u Kući Sv. Juana Diega, mjestu čašćenja Gospe Guadalupske, i sa cijelim svijetom. Pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom upućivali smo vapaje Gospodinu i Majci Mariji kroz molitvu i razmatranja Svjetlosnih otajstava krunice.

U prvom smo otajstvu molili za mir u svijetu, da nam Gospodin podari mir u našim srcima kako bismo postali sijači mira.

Drugo je otajstvo bilo prožeto molitvom za djecu koja pate, koja su žrtve rata i nasilja, za one koje su roditelji napustili i za nerođenu djecu.

Treće otajstvo je bilo obilježeno molitvom za mlade i adolescente kako bi čuli glas Dobroga pastira a da se ne zakvače za glasove svijeta.

U četvrtom otajstvu Svjetla na poseban se način molilo za supružnike, da se u obiteljima poštiva sveti dar života i svetost braka te za starije kako bismo postali otvoreni za njihova svjedočanstva, duhovnost i životnu mudrost.

U petom smo otajstvu molili za svećenike, da Duh Sveti preobrazi svakoga svećenika u Gospodina, za porast svećeničkih zvanja te da Milost Božja ukloni sve što umanjuje njihovu svetost. Između desetica krunice, Boga se slavilo prigodnim duhovnim pjesmama.

Za potpuni oprost izmolili smo tri Zdravo Marije na čast Blažene Djevice Marije i molitvu za Svetoga Oca papu.

Klanjanje je završilo Posvetom Presvetom Srcu Isusovom i Bezgrešnom Srcu Marijinom.

Podsjetimo da je projekt „Mater Fatima“ započeo prošle godine u Fatimi o 100-oj obljetnici smrti Sv. Franciska Marto, jednog od troje vidioca Gospe Fatimske a nastavljen je ove godine o 100-oj obljetnici smrti Jacinte Marto, njegove sestre. I ove su se godine, kao i prošle, povezale u molitvi mnoge župe i svetišta diljem svijeta kao i katolički mediji kako bi se pronijele poruke Majke Božje Fatimske.

Drago nam je da smo i mi, vjernici Labinskog dekanata, imali udjela i dali doprinos uspjehu  projekta „Mater Fatima“ pa neka se i naše molitve uzdignu kao „kad pred lice Gospodnje“. (LB)

Molitve Anđela mira u Fatimi:

„Bože moj, ja vjerujem u Te, ja Ti se klanjam, ja se ufam u Te i ja Te ljubim. Molim Te oproštenje za sve koji ne vjeruju u Te, koji Ti se ne klanjaju, koji se ne ufaju u Te i koji Te ne ljube.”

“Presveto Trojstvo: Oče, Sine i Duše Sveti, duboko Ti se klanjam i prikazujem Ti predragocjeno Tijelo i Krv, Dušu i Božanstvo Tvojega Sina Isusa Krista, koji je prisutan u svim Svetohraništima zemlje, u naknadu za uvrede, svetogrđa i ravnodušnosti kojima je On uvrijeđen. Po neizmjernim zaslugama Presvetog Srca Isusova i po zagovoru Bezgrešnog Srca Marijina, molim Te za obraćenje grešnikâ.”

 

{gallery}galerije/2020/materfatimalabin{/gallery}

 

 

Najave