Godine 2003., dok je župom Skitača upravljao pok. vlč. Jakov Miličić, a dekan bio vlč. Željko Zec, došlo se na ideju da se na brdu Skitača u korizmi, 1. ili 2. nedjelje u 15 h, održi Križni put za cijeli labinski dekanat. Za vrijeme upravljanja don Ivana Mlikote, postavljeno je 14 drvenih križeva koji simboliziraju Isusovu patnju, muku, hod prema Golgoti i raspeće. Križni put završava na vrhu brda gdje je otprije postojao betonski križ kojega su mještani Skitače postavili za svoj blagdan Križevo (3. svibnja).

Tradicionalno se svake godine na tu korizmenu nedjelju okupi veći broj vjernika iz čitavoga dekanata a nakon pobožnosti Križnoga puta nastavlja se druženje u obližnjem Planinarskom domu. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, Križni put se odgađa na neku drugu  korizmenu nedjelju.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.