Svibanj i lipanj u znaku Krizme i Prve pričesti u Labinu

Svibanj i lipanj u znaku Krizme i Prve pričesti u Labinu

Mjeseci svibanj i lipanj bili su obilježeni primanjem sakramenata Sv. Potvrde i Prve pričesti u crkvama u Gornjem Labinu i Podlabinu. Slavlje su započeli prvopričesnici Gornjeg Labina 8. svibnja (njih 14), zatim je uslijedila Krizma u Podlabinu 29. svibnja (16 krizmanika). 12. lipanj je bio u znaku Krizme u gornjolabinskoj crkvi (12 krizmanika) te u znaku Prve pričesti (23 prvopričesnika) u Podlabinu.

Prošle je godine pa tako i ove, s početkom župnih kateheza, započela podjela misijskih kutijica u koje su vrijedni prvopričesnici tijekom godine sakupljali priloge za potrebe misija. Ove je godine prikupljen iznos od 2.400,00 kn koji je uplaćen na žiro-račun Papinskih misijskih djela RH. Na ovaj se način kod djece produbljuje svijest o pomaganju onima koji nemaju osnovnih sredstava za život a posebice djeci.

Svim našim ovogodišnjim krizmanicima i prvopričesnicima čestitamo na primljenim sakramentima i želimo da uvijek ostanu na Kristovom putu uz podršku svojih obitelji i župnih zajednica. Neka ih Gospodin blagoslovi, vodi i čuva!

Najave