Jednostavno reći “Hvala!”

Jednostavno reći “Hvala!”

Žena je u povodu tridesete obljetnice braka dala objaviti u reviji koju čita njezin muž ovakvu čestitku: “Hvala ti, dragi moj, jer tebi dugujem što sam i danas žena, supruga i majka. Hvala ti što mi pomažeš uvijek i svugdje osjećati se jedinom ženom na svijetu. Hvala ti što zbog tebe ostajem lijepom. Hvala ti što mi pomažeš da se osjećam vrijednom. Hvala ti za tvoje drage poglede. Hvala ti za tvoje riječi “Volim te!” kad ih najmanje očekujem. Hvala ti što postojiš. Hvala ti za ovih divnih trideset godina sreće i ljubavi!”

Zahvalnost i pšenica rastu samo na dobrom tlu, ponavlja nam slovačka poslovica. Samo iz nesebičnog srca izlazi zahvalna riječ. Tko posjeduje zahvalno srce, taj zna što je sreća i zadovoljstvo.

Čovjek nosi u sebi golemu moć: odlučiti o sreći i nesreći osoba koje ga okružuju. Dovoljno je reći “Hvala!” ili to zaboraviti. Pa ako na kraju dana osjetimo i izrazimo zahvalnost ljudima ili Bogu, nećemo poput rimskog filozofa morati ponavljati: “Prijatelji, profućkao sam dan!” Umjesto toga zahvalno će srce kliknuti: “Hvala ti, Bože, što sam zahvalnošću usrećio bližnjega!”

Ljudevit Anton Maračić

Najave