Hodom za život uz Bezgrješno Srce Marijino

Hodom za život uz Bezgrješno Srce Marijino

Na inicijativu 40 Dana za Život iz Labina upriličena je procesija u čast Bezgrješnog Srca Marijina. 22. rujna s početkom u 17:30 h krenulo se od crkve sv. Franje prema mjestu bdijenja. Zahvalni Bogu što nas je mimoišlo kišno nevrijeme, grupa od dvadesetak štovatelja života, neustrašivo je i s radošću u srcu koračala s krunicom u ruci te pjesmom i molitvom na ustima prema mjestu bdijenja. Krenuli smo uz riječi blagoslova i sjećanje na one koji su ostali u svojim domovima zbog zdravstvenih razloga… Vlč. Blaž Bošnjaković, kao naš duhovnik, budnim nas je okom ponizno čuvao na začelju procesije.

Hodu za Život pridružila se i štovateljica života iz Rovinja. S ponosom u srcu želim pohvaliti jednu mladu obitelj sa petero maloljetne djece, koji su svojim primjerom pokazali svima nama što je to biti otvoren za život, kako je život dragocjen i od Boga darovan. Želim vjerovati kako je ova procesija svojevrsna pobjeda Dobra nad Zlim, početak nečeg novog u našem gradu. Uz molitvu krunice za nevinu dječicu pjevalo se marijanske pjesme iz sveg grla ne štedeči glasa.

Mjesto bdijenja nas je dočekalo okupano i čisto od kiše i, za razliku od proljetos, naša pozornica je sada natkrivena bogatom krošnjom lipe. Nakon blagoslova uslijedio je povratak prema crkvi. Radosna i ozarena lica vraćali smo se osmjehom na licu sretni što možemo svojim primjerom pokazati kako je Gospodin Velik. Slučajni prolaznici a osobito manja djeca nevino su nas pozdravljali. Vlč. Jeronim Jokić iz Boljuna je također svojim prisustvom uveličao i dao svoj pečat procesiji. Procesija je završila misnim slavljem u 19:00 h prinoseći oltaru svoja sada ispunjena srca još većom odanošću i poniznošću. Ova nedvojbeno čvrsta veza osjećala se i u zraku između nas: sada smo još sigurniji i još odaniji u nakani, a to je IDEMO ZAJEDNO ZA NAJMANJE. (EF)

Najave