Hodočašće u Krasno s Udrugom Vinko Paulski

Hodočašće u Krasno s Udrugom Vinko Paulski

U subotu, 28. rujna, Udruga Sv. Vinka Paulskog koja djeluje na području grada Labina, organizirala je hodočašće za svoje korisnike u Svetište Majke Božje od Krasna. Put prema Krasnu je protekao u molitvenom ozračju koje je predvodio duhovnik Udruge vlč. Mirko Vukšić. Prije svake desetice radosnih otajstava krunice MB prethodilo je duhovno razmatranje kojim je duhovnik posvjestio  ulogu svakog vjernika koja bi trebala biti u ljubavi prema Bogu i bližnjemu poput  ponizne Djevice Marije.

Putujući obroncima Velebita, stigli smo do Krasna koji se smjestio na 1000 m nadmorske visine. Dočekalo nas je sunčano i toplo vrijeme, gostoljubivi domaćini a napose vlč. Stipe Zeba koji nam je u propovijedi govorio o samom kraju i povijesti Svetišta.    

Predaja kaže kako su pastiri jednom na mjestu današnje crkve našli Gospin lik. Odnijeli su ga    u Polje, gdje je bila jedna kapelica, ali se u više navrata taj lik vraćao na prijašnje mjesto. To je ponukalo vjerni narod da sagradi upravo na tom mjestu kapelicu. Danas veliki broj vjernika hodočasti u ovo Svetište pa je i sam župnik spomenuo neka od svjedočanstava ljudi čije su molitve uslišane  po zagovoru MB od Krasna. Nakon što nas je domaćin počastio domaćim izvornim proizvodima i nakon zajedničkog fotografiranja ispred crkve, nastavili smo put do restorana u podnožju Krasna gdje nas je dočekao ručak. U veseloj atmosferi, ispunjeni duhovno i okrijepljeni tjelesno, krenuli smo prema Labinu.

U autobusu smo imali priliku slušati zanimljivo  svjedočanstvo branitelja Ante Augustinovića koji je sudjelovao u  „Oluji“ te nam je vrlo zorno objašnjavao vojne akcije u oslobađanju ovog teritorija domovine. Uz pjesmu i ugodno druženje, sretni smo stigli u Labin.

Zahvalni smo  članovima Udruge Sv. Vinka Paulskog na hvalevrijednoj akciji kojom su  pokazali da se uz materijalnu brigu o svojim korisnicima, brinu i za njihovo duhovno izgrađivanje. Neka im Gospodin bude na pomoći i u traženju novih „Lazara“ te neka blagoslovi sav njihov trud i napor koje ulažu u brigu o siromašnima i potrebnima iz naše sredine. (LB)

Najave