Božićni koncert na Sv. Stjepana

Božićni koncert na Sv. Stjepana

Drugog dana iza Božića, na blagdan Sv. Stjepana, održan je Božićni koncert u crkvi Rođenja Marijina u organizaciji Udruge „Neo“ a pod pokroviteljstvom Grada Labina. Učestvovalo je 12 izvođača što zborova, klapa i pojedinaca. Na početku koncerta, okupljene je oduševio dječji zbor župe Sv. Andrije iz Rapca koji je svojim dječjim glasovima razgalio srca slušatelja. Uslijedio je domaći zbor župe Rođenja Marijina, pa redom: Mateo Škabić i Vilma Grazia Žmak uz pratnju Patrika Bolkovića; zbor župe Gospe Fatimske iz Podlabina; Antonio Mrzlić uz pratnju Nicol Vidak; mješoviti zbor „Giuseppina Martinuzzi“ pod vodstvom maestra Franka Ružića; Predrag Ljuna; pjevači KUD-a Ivan Fonović Zlatela koji su izveli božićnu pjesmu uz specifičan istarski melos; Klapa Labin; Duo Ex new te posljednji je nastupao zbor „Neo“.

Prigodnu božićnu poruku, kojom je ohrabrio sve prisutne da nastave hod s Isusom , iznio je dekan vlč. Mirko Vukšić. Na kraju programa crkvom se orila pjesma „Narodi nam se“ koju su zdušno pjevali svi okupljeni.

Organiziranje Božićnog koncerta u gornjolabinskoj crkvi ima dugogodišnju tradiciju koju je započela Udruga HKZMI a drugu godinu zaredom organizaciju je preuzela Udruga Neo uz potporu Grada Labina i župe Rođenja Marijina.

Nakon koncerta u crkvi nastavilo se druženje u Pastoralnom centru „Bl. Miroslav Bulešić“ uz iće i piće a božićne pjesme su se nastavile pjevati ispred crkve i Pastoralnog centra. (LB)  

Najave