Božićni koncert na Stjepanovo u Gornjem Labinu

Božićni koncert na Stjepanovo u Gornjem Labinu

Na blagdan sv. Stjepana, 26. prosinca, nakon pauze uzrokovane pandemijom korone, održao se Božićni koncert u crkvi Rođenja Marijina u Gornjem Labinu. Zasluga je to organizatora Udruge Neo i župe Rođenja Marijina. Program je vodila gđa Alis Šajina, a na repertoaru su bile hrvatske božićne pjesme. Izvođači su se predstavili sa po dvije skladbe. Koncert je otvorio Pjevački zbor “Neo” na čelu s voditeljicom Nerinom Ševrlicom Bolfan, a zatim je uslijedila glazbena točka s najmlađim sudionicama koncerta koje je vodila Aleksandra Korolija.

Potom se predstavila mlada labinska glazbenica Romina Peti koja je uz solo nastup bila glazbena podrška i zboru Neo kao i orguljašica zboru G. Labin. Uslijedio je nastup zbora “Giuseppina Martinuzzi” pod ravnanjem Franka Ružića. Zbor Rođenja Marijina kao domaćin se predstavio pod vodstvom voditeljice zbora Helene Višković. Nakon zborskog pjevanja publici se predstavio Predrag Ljuna uz svoju gitaru i usnu harmoniku. Zbor župe Sv. Nedelja je nastupio predvođen voditeljicom Nerinom Ševrlicom Bolfan i mladim orguljašem Ianom Mikuljanom. Mladi članovi KUD-a Ivan Fonović Zlatela iz Kršana su izveli dvije božićne skladbe na istarskom napjevu pod vodstvom Zorana Karlića. Župu Gospe Fatimske je predstavio njezin zbor, a za sve pripreme i vođenje je zaslužna voditeljica zbora Ljiljanka Česnik. Pred kraj, kao posljednji izvođač, se pojavljuje Klapa “Labin” koja nas je obogatila izvođenjem božićnih pjesama uz klapsko pjevanje. Šarolikost i melodičnost glasova je dala poseban draž cijelom koncertu što se moglo čuti i na kraju koncerta kada je gornjolabinskom crkvom zaorila pjesma “Narodi nam se”.

Zahvaljujemo organizatorima kao i svim voditeljima zbora i sudionicima koji su se maksimalno angažirali i potrudili da se u vrlo kratkom periodu izvrše pripreme i da se koncert održi. Bio je to glazbeni događaj za svaku pohvalu te radosno iščekujemo slijedeći dogodine. (LB)

Najave