Blagoslovljena nova oltarna slika u crkvi Dobrog Pastira u Potpićnu

Blagoslovljena nova oltarna slika u crkvi Dobrog Pastira u Potpićnu

Četvrtu Vazmenu nedjelju, koju slavimo i kao nedjelju Dobroga Pastira posebno svečano proslavili smo u istoimenoj crkvi u Potpićnu. Tom prigodom blagoslovljena je nova oltarna slika Dobroga Pastira, smještena u apsidu glavnoga oltara. Slika koja prikazuje Dobroga Pastira dolazi iz radionice obitelji Srblin, naslikala ju je akademska umjetnica Alida Srblin, dok je za tehničke pojedinosti bio zadužen njezin suprug Josip. U piramidalnoj kompoziciji slika okuplja nas, stado, a pod okriljem Presvetoga Trojstva, Duha Svetoga u obličju golubice, Isusa – Dobroga Pastira i Boga Oca koji nas blagoslivlja u svemu stvorenom. Naslikna je tehnikom ulja na platnu, dimenzije su 250x450cm, dok je Isus naslikan u realnoj veličini.

Skromna, ali ipak svečana sv. misa blagoslova bila je u koncelebraciji župnika, vlč Josipa Peteha i vlč Dragutina Petrovića, župnika iz Plomina. Naglasak propovjedi bio je na tome kako je Isus svima Dobar Pastir koji se stavlja ”u usta vukovima”, odnosno daje svoj život za nas. Pozvao nas je da i mi činimo isto, da budemo kao svijeća koja izgarajući daje svjetlo bližnjima.
Na kraju svete mise župnik je zahvalio donatorima, te zazvao na njih blagoslov u Nebesima, u Kristu. Također skromnim poklonima župna je zajednica zahvalila od srca umjetnici na radu. (foto DBK; text LL)

Najave