Akcija MIVA će se održati u Labinskom dekanatu

Akcija MIVA će se održati u Labinskom dekanatu

Krajem srpnja slavimo sv. Kristofora, zaštitnika vozača pa se u Labinskom dekanatu već tradicionalno održava akcija MIVA. To je akcija kojom se prikupljaju novčana sredstva za nabavku novih misijskih vozila koja su neophodna našim misionarima. Budući da su njihove misije u siromašnim, slabo prohodnim područjima Afrike, J. Amerike i dr., vozila moraju biti snažna jer služe ne samo za prijevoz putnika, hrane već i kao ambulanta.

U Labinskom dekanatu će se akcija MIVA održati: 

  • u Podlabinu u nedjelju, 24. srpnja, nakon sv. mise koja je u 19:00 h.
  • na blagdan sv. Ane u Sv. Martinu, 26. srpnja, nakon sv. mise koja je u 11:00 h
  • na blagdan Gospe od drena u Šumberu, 5. kolovoza, nakon sv. mise koja je u 11:00 h

Nakon sv. misa uslijedit će blagoslov svih vozila. Uključimo se u ovu hvale vrijednu akciju i podržimo naše misionare i na ovaj način.

Molitva svetom Kristoforu

Sveti Kristofore, kada si nosio ljude preko nabujaloga potoka, ti si ustvari nosio Dijete Isusa na svome ramenu i zato si zaslužio prekrasno ime: «Kristov nositelj»! Nauči me da i ja budem istinski nositelj Krista Gospodina onima koji ga još nisu upoznali.

Po zagovoru sv. Kristofora udijeli mi, Gospodine, čvrstu ruku i jasan pogled da budem dobar sudionik u prometu. Daj da ni jedan od mojih postupaka ne oduzme ili ne nagrdi život bilo kome.

Vječni i svemoćni Bože, udostoji se izliti svoga Duha Svetoga na sve vozače. Daj da njihova srca, poput svetog Kristofora, budu ispunjena ljubavlju prema Tebi i braći ljudima. Zaštiti ih od svake nesreće, nauči ih stavljati svoja vozila u službu drugih i daj im milost da sretno stignu svome cilju. Amen.

Najave