Akcija “Maslinova grančica – moj dar za misije” započinje 26. ožujka

Akcija “Maslinova grančica – moj dar za misije” započinje 26. ožujka

Akcija “Maslinova grančica – moj dar za misije” započinje 26. ožujka i traje do 30. ožujka. Ovo je akcija u kojoj se pomaže djelovanje misija i naših misionara u svijetu. Potrebno je da se grane maslina, čije će obrezivanje započeti u ovom mjesecu, odrežu na dužinu od cca 50 cm i povežu u snopove od 100 kom. Sve prikupljene maslinove grančice odvozit će se u Riječku nadbiskupiju (u ponedjeljak,30.ožujka) koja će podijeliti grančice onim župama koje nemaju maslina. Na blagdan Cvjetnice vjernici će u tim župama davati dobrovoljne priloge za grančice. Sakupljeni novčani prilozi uplatit će se na račun Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj za potrebe misija u svijetu. Na taj način možemo sudjelovati u ovoj korizmenoj akciji potaknuti Isusovim riječima: “Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!” (Mt 25, 45).

U akciju se možete uključiti pripremanjem grančica u svojim maslinicima ili pomaganjem u grupi na određenim lokacijama koje će odrediti vlč. Blaž Bošnjaković i vlč. Mirko Vukšić. Ukoliko želite sudjelovati u radu grupe prijavite se labinskim župnicima.

Pokažimo da imamo veliko srce i da smo Božju ljubav i milosrđe, koje smo sami dobili, spremni djeliti s drugima!

Maslina je simbol mira, čistoće, Božje providnosti i brige za ljude, simbol snage. Akcija se organizira za nedjelju Cvjetnice. Ideja je da se povezuju župne zajednice u našoj domovini, one uz more, gdje uspijevaju masline, i župne zajednice u unutrašnjosti, u koje se šalju grančice.
Grančice se nude vjernicima uz dobrovoljni prilog za misije. Takvim se spajanjem naših župa i vjernika pridonosi crkvenomu zajedništvu na svjetskoj razini. Svi mogu jedni od drugih nešto vrijedno primiti i drugima darovati. 

Prikupljena novčana sredstva za maslinove grančice namjenjuju se osobito za potrebe djece u siromašnim i nerazvijenim misijskih zemljama: za katehetsku pouku i za katekizme, za školovanje djece i gradnju škola, za gladnu i bolesnu djecu, za brigu za siročad, djecu vojnike…
U skupljanju, pakiranju i slanju grančica dolazi do izražaja važnost da svatko može misijski djelovati i biti podrška misionarima, koji su svojim služenjem u dalekim zemljama objedinili molitve, žrtve i odricanja vjerničkih sredina koje su ih ispratile u misije. Više od samoga financijskog rezultata ta akcija izgrađuje misijsku svijest vjernika i ljubav prema misionarima i onima koji će „na njihovu riječ“ povjerovati u Krista.” (www.misije.hr)

Najave