8. dan Devetnice za Malu Gospu

8. dan Devetnice za Malu Gospu

U petak, 6.rujna, kao gost  Devetnice za Malu Gospu, program u crkvi Rođenja Marijina u Gornjem Labinu vodio je don Damir Stojić, salezijanac i studentski kapelan grada Zagreba uz pratnju Petra i Lucije iz slavljeničkog tima „Božje pobjede“.

Propovijednik je istaknuo: „Današnje se evanđelje može podijeliti na dva dijela. Isus, u prvom dijelu, otkriva svoj identitet, objavljuje da je On Zaručnik, i to je jedino mjesto u Svetom Pismu gdje On govori da je Zaručnik. Ako je Isus Zaručnik, mi smo Zaručnica, Isus se želi tobom oženiti, sjediniti se. Zaručnica treba biti u trajnom stanju pripravnosti. Ako nismo spremni kada dođe, reći će ti nisi moj, ti nisi mene iščekivao. Mi svećenici smo prijatelji Zaručnika koji moramo paziti na Zaručnicu dok On ne dođe.

U drugom dijelu Isus govori o novoj zakrpi na starom odijelu. Što to znači? Ja sam katolik ali miješam kršćanstvo s drugim stvarima (npr. horoskop, proricanje budućnosti, gurui …), ne možemo spajati te dvije stvari. Ne možeš nešto zakrpat na Isusa Krista. Isus ne trpi ove druge stvari. Opustite se u svim dijelovima kršćanstva.“

Nakon sv. mise i molitve Anđeoskog Pozdrava, uslijedilo je klanjanje pre Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Najave