Duhovni projekt „Mater Fatima“ i ove godine želi proširiti poznavanje srži poruka koje je Kraljica Svete Krunice u Fátimi prenijela svijetu, želi promicati dnevnu molitvu krunice kako bi postala način života: način postizanja osobnog mira, mira u obitelji i u svijetu, a time i sredstvo suradnje na ispunjenju Djevičinog obećanja: ‘Na koncu će pobijediti moje Bezgrešno Srce’“.

Kolijevka „Mater Fatima“ je u župnoj crkvi u tom portugalskom svetištu. Ondje su kršteni fatimski vidioci – Lucija, Francisco i Jacinta. Prva svjetska molitva s posvetom svijeta Bezgrešnom Srcu Marijinom bila je u travnju prošle godine upravo na tom mjestu. Naime, 4. travnja 2019. obilježena je 100. obljetnica smrti sv. Francisca Marta, jednog od troje vidioca, a ove godine je 20. veljače 100. obljetnica smrti njegove sestre Jacinte Marto. Slaveći njezino rođenje za nebo i oslanjajući se na Gospin poziv na molitvu krunice, projekt „Mater Fatima“ i ove godine povezat će župe, svetišta i medije diljem svijeta. Ovogodišnje je geslo „Pridruži se i obraduj Djevicu Mariju. Mater Fátima za svijet“.

Za hrvatsko govorno područje projektu su se prošle godine pridružili Hrvatski katolički radio, Radio postaja MIR Međugorje, Radio Marija i Laudato.tv. Naši katolički mediji sudionici su projekta „Mater Fatima“ i za 2020. godinu.

Po hrvatskom vremenu, u noći s četvrtka (20. veljače) na petak (21. veljače), od ponoći do 1 sat iz Mexica će biti izravni prijenos Klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu, molitve krunice i na kraju posveta Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrešnom Srcu Marijinom. Tri su osnovne skupine molitvenih nakana: za mir i obraćenje grešnika, zatim tražiti od Gospodina da preko Bezgrešnog Srca Marijina promiče, čuva i brani život i obitelj kakvima ih je Bog stvorio te molitva Gospodinu za naše biskupe i svećenike.

Idejni začetnik i voditelj projekta „Mater Fatima“ je o. Héctor Alfons Ramírez Sanz Cerrada, koji je i kao kapelan u Svetištu Gospe Fatimske u Portugalu uvidio da poruke BDM iz Fatime nisu dovoljno poznate. „On je obilazio i Južnu Ameriku, ali i druge zemlje. Primijetio je da se u društvu događaju različita raslojavanja, raspad obitelji, jačanje ateizma, napredovanje ideologija, itd. Njegova nakana je da se moli za one vrijednosti za koje se u ukazanjima zauzimala Gospa Fatimska. Spominje i važan segment davanja zadovoljštine kako bi se što više duša privelo k spasenju“. (Preuzeto sa stranica IKE).

 Plakat Mater Fatima 2020 converted page 001

 

 

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.