U ponedjeljak, 23. siječnja, održan je godišnji susret članova Združenog Caritasa Labina Donjeg i Gornjeg na kojem je podnesen godišnji financijski izvještaj. Želimo vas kao župljane labinskih župa i ljude dobre volje obavijestiti o sredstvima koja su prikupljena za potrebite kako izbjeglice iz Ukrajine tako i za potrebite s našeg područja.

Prikupljeno je namirnica u vrijednosti od 6.000,00 kn koje su podijeljene kroz 50 paketa. Kroz akcije za Ukrajinu i naše misionare uplaćeno je na žiro-račun Biskupijskog Caritasa za Ukrajinu 4.050,00 kn te na žiro-račun Papinskih Misijskih djela 3.350,00 kn.

Zahvaljujemo vam na otvorenosti srca, vašoj velikodušnosti i susretljivosti. Neka vas Gospodin nagradi svakim blagoslovom. (članovi Caritasa)


Labinski dekanat

Župa Gospe Fatimske

Zelenice 12

52220 Labin

                                                                                 KANDIDATI ZA SVETU KRIZMU

                                                                                  Vjeroučenici

                                                                                  Roditelji

Dragi vjeroučenici,

dragi roditelji!

U nedjelju, 29. siječnja 2013. s misom u 9:00 h u crkvi Sv. Franje održati ćemo roditeljski sastanak na kome ćete biti obavješteni o točnom datumu i satu održavanja svečanosti podjele svete krizme u našoj župi. Trebate doći i vi kandidati za krizmu i vi, njihovi roditelji. Obavezno, jer ćemo rješavati i druge točke daljnje i najuže pripreme za svečanost.

Na razini Labinskog dekanata imat ćemo ove zajedničke susrete:

1. U nedjelju, 5.2.2023., u 17:00 h samo za kandidate za krizmu (djecu) će svećenik dr. Đulijano Trdić održati predavanje o kršćanskom poimanju ljudskog tijela i o ljepoti međuljudskih odnosa koji iz datosti tijela proizlaze.

2. U subotu, 25.2.2023., hodočastiti ćemo u Lanišće. Samo kandidati za krizmu (ima ih 76). Ako bude mjesta moći će i tko-god od zainteresiranih roditelja. Više informacija na roditeljskom sastanku.

3. U subotu, 27.5.2023., u Zagrebu u Dvorani „Arena“ bit će duhovni koncert „Progledaj srcem 2023.“ Pozivam vas da se odazovete na taj koncert. To nije obavezno, ali poželjno je i jako dobro.

Radujem se suretu s vama!

 

U PC „Sv. Josip“, 18. siječnja 2023.                                         Blaž Bošnjaković, župnik  

 


Nada Lončarević je pristupila vjeri u zrelim godinama. Kada je prihvatila Krista i Crkvu sva se tome predala ne samo misaono nego i praktično. Njena vjera je bila praktična. Sudjelovala je u životu Crkve na mnogim razinama: bila je član župskog zbora, član Župnog pastoralnog vijeća, član i dugogodišnji predsjednik Udruge sv. Vinka Paulskog - sposobna i snalažljiva da dođe do sredstava za druge, za siromahe i potrebite. Bila je također član ekipe radio Labina kao čitateljica i kasnije voditeljica. Snimala je Misao dana - ljudi su voljeli njen topao terapeutski glas. Taj glas će još dugo lebdjeti u emisijama Riječ vjere - u jinglovima. Neka joj tijelo mirno počiva u zemlji, a duša u krilu Abrahamovom.

Sprovod drage nam Nade je bio 17.1.2023, a misa zadušnica će se služiti u crkvi Sv. Franje u ponedjeljak, 23.1.2023., u 18:00 h.

 

 

 


U župi Kršan se svečano proslavilo zaštitnika sv. Antuna Pustinjaka na njegov dan, 17. siječnja. Zanimljivo je i osebujno za kršansku crkvu što je i toga dana još uvijek okićena borovima i jaslicama, što se još uvijek osjeti božićno ozračje i duh Božića uz pjevanje božićnih pjesama. Crkva se napunila vjernicima koji štuju ovog zimskog sveca pa su uz domaćine na svečanu sv. misu pristigli i vjernici iz okolnih župa.

Misno slavlje je predvodio vlč. Janez Barborič, a u koncelebraciji su sudjelovali labinski svećenici te vlč. Nino Prodan, bivši kršanski župnik. U homiliji se vlč. Janez osvrnuo na prikaz života sv. Antuna Opata koji je nakon smrti svojih roditelja, čuvši Božju riječ koja je duboko odjeknula u njegovom srcu, sve imanje rasprodao i posvetio se pustinjačkom životu i brizi za siromašne. Poruka koju nam je predvoditelj slavlja prenio je: I mi smo pozvani da se ne navezujemo na materijalno i prolazno koje nam ne može donijeti radost već samo na Krista koji daje Vječni život. (LB)

 


Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.