U nedjelju, 2. kolovoza, nakon večernje svete mise u Podlabinu, vlč. Blaž Bošnjaković je blagoslovio vozila. Prema preporuci Papinskih misijskih djela, zbog novonastale situacije u vezi koronavirusa, ove godine nije određen datum za provedbu Akcije MIVA. Vjernici su se odazvali pozivu župnika te je tom prigodom prikupljen iznos od 2.650,00 kn koji će biti uplaćen na žiro-račun Papinskih misijskih djela za kupnju potrebnih vozila za naše misionare. Članke o životu i potrebama naših misionara pročitajte u misijskom listu "Radosna vijest" kojeg možete nabaviti u svim našim crkvama.  

 


Na svome mirnom putu prema moru jedna je rijeka stigla do pustinje i tu se zaustavila. Pred njom su na vidiku bile stijene, provalije, špilje i nanosi živoga pijeska. Rijeka je zastala od straha. "To je moj kraj. Pustinju neću prijeći, jer će pijesak progutati svu moju vodu i mene će nestati. Nikada neću stići do mora, sve je gotovo", očajavala je. Voda joj se počela postepeno gubiti i rijeka je doista nestajala u pustinji. Prolazeći onuda, vjetar začuje njezino stalno jadikovanje, te je odluči spasiti.


Tradicionalno hodočašće vjernika Labinskog dekanata u Sv. Martin na proslavu zaštitinice Sv. Ane, 26. srpnja, ove je godine zablistalo u novom, drugačijem izdanju. Naime po prvi puta se slavila sveta misa u obližnjoj borovoj šumi na platou gdje je nekada bilo košarkaško igralište. Program je započeo procesijom s kipom Sv. Ane iz župne crkve prema oltaru koji je za tu prigodu postavljen na uređenom prostoru. Okupio se veliki broj vjernika i štovatelja Sv. Ane, a među njima i trudnice te majke s malom djecom koje se osobito utječu njenom zagovoru.

Sv. misu je predvodio župnik vlč. Mirko Vukšić uz koncelebraciju vlč. Dragutina Petrovića a za liturgijsko pjevanje se pobrinuo župni zbor uz glazbenu pratnju Leane Safin te nekolicinu pjevača vokalno-glazbenog sastava Kerubini.


U predvečerje 20.-og dana mjeseca srpnja, s početkom u 20:00 h, započele su ovogodišnje ljetne Sv. mise u crkvici Sv. Marine, u istoimenom naselju na jugu Labinštine.

Ovu crkvicu u srcu kampa obilježava jednostavnost arhitekture kao i skromnost interijera ali sve to ne umanjuje njenu popularnost u dijeljenju svetih sakramenata.

Tako je ovu večer slavilo Euharistiju više mladih obitelji sa mnogobrojnom djecom. Sv. misu je predvodio župnik vlč. Blaž Bošnjaković. Na misi je prisustvovalo malobrojno domaće stanovništvo uz mnoštvo djece sa svojim roditeljima pa je crkva vrvjela od mladosti i života.


Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.