U vrlo ugodnoj atmosferi i ove godine okupila se grupa volontera, svećenika i suradnika s radio Labina da se obilježi uspješno emitiranje nedjeljne radio emisije „Riječ vjere“.

Vlč. Blaž Bošnjaković, kao glavni urednik emisije, je na početku druženja pozdravio sve prisutne te se zahvalio na zalaganju i poslušnosti koja se ulaže kako bi se slušateljima što bolje približila Božja riječ. Posebni je naglasak stavio na međusobno zajedništvo, suradnju i uvažavanje. Zahvalu je uputio i djelatnicima radio Labina (Dezi Paliska, direktorici radija; Branku Mohoroviću, tehničkom uredniku te mladom Mihaelu Iliću, voditelju marketinga) koji su pokazali spremnost i strpljivost da u svakom trenutku budu na raspolaganju svakoj grupi volontera. U realiziranju vjerske emisije sudjeluje 6 ekipa koje se izmjenjuju iz nedjelje u nedjelju i suradnja s radiom traje već 24 god.


Božićno vrijeme je završilo pa su se članovi Zbora Župe Majke Božje Fatimske, nakon mnogo pjevanih misa, proba, Susreta zborova, Božićnog koncerta, odlučili opustiti uz malu veselicu ili feštu, kako bi se kod nas reklo! U siječnju je dogovorena fešta u Pastoralnom centru Sv. Josip.


Raduje nas što možemo predstaviti mlade čitače koji se sastaju oko godinu dana: Dora Barat, Lucija Gobo, Manuela Malinarić, Amelia Vojić i Julija Mešanović.

Mladi čitači u dobi od 10 godina pa nadalje, izrazili su želju da čitajući tj. naviještajući Božju riječ (kao sastavni dio svake liturgije), učenjem i vježbom bolje služe liturgijskoj zajednici. Vršiti ovo služenje je čast i uvijek se takvim smatralo. Trebamo posvijestiti da su čitači nositelji Božje riječi, da preko njih zajednica čuje što Bog poručuje čovjeku. Od čitača se očekuje da doista imaju ljubavi prema Riječi, da je čitaju i o njoj razmišljaju. Učenjem i vježbom može se i ovdje puno postići. I oni koji dobro čitaju trebaju redovito učiti i vježbati. Valja svagda imati na umu: Mi kao „oruđe izabrano“ naviještamo Božju riječ.


Članovi združenih Caritasa Gornjeg i Donjeg Labina svakog utorka posjećuju štićenike Staračkog doma i to naizmjence u Raši te u Produženom boravku na Marcilnici. Zajedničko vrijeme provedu uz molitvu krunice, pjevanje pobožnih pjesama te razgovoru.


Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.