Crkva svetog Nikole biskupa

Nalazi se u Drenju. Izgrađena je u baroknom slogu i obnOvljena 1996. i 2009. godine. To je mala crkva s preslicom i jednim zvonom na pročelju. Oltar je crkve zidani, s retablom i drvenim kipom sv. Nikole.

 

Crkva svete Marine, djevice i mučenice

Nalazi se u turističkom kampu u Svetoj Marini. Izgrađena je u XIII. stoljeću u romaničkom slogu kao grobljanska crkva. Uništena je 1600. godine u napadu Uskoka na Labin. Potom je iznova izgrađena. Iz temelja je obnovljena 1926. godine.

 Na pročelju je preslica s jednim oknom i bez zvona te lopica s vitkim stupovljem. U crkvi je učahurena/upisana apsida. Do crkve su zidovi koji su možda pripadali starom ženskom samostanu.

 

 

Knjige iz kojih je preuzet sadržaj :

1. Ivan Milotić, Crkva u Istri - povijesna i kulturna baština, Pazin – Poreč: Porečka i Pulska biskupija, 2010.

2. Marijan Milevoj - Eduard Strenja, Od crkve do crkve - Da chiesa a chiesa - From church to church, Labin, Knjižara i antikvarijat "Matthias Flacius Illyricus", 1994.

3. Grah - Baldaš - Bartolić - Jelenić - Poropat, Crkva u Istri, IV. dopunjeno izdanje, Poreč - Pazin

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.